FANtv-nl-logo-mobile

Pac-Man World 3

Pac-Man bestaat 25 jaar en dit wordt gevierd met Pac-Man World 3 gemaakt. In een complete 3d-wereld dient Pac-Man de strijd aan te gaan tegen het kwaad.Pac-Man World 3 begint leuk: Pac-Man valt middenin een surprise party ter ere van zijn verjaardag. Maar zijn feestje wordt verstoord omdat hij ineens wordt weg-gebeamed. Hij  belandt in de 'Spectral Realm', het rijk der geesten. Een gestoorde wetenschapper, Erwin genaamd, wil de wereld veroveren en dat kan Pac-Man niet over zijn kant laten gaan. Met de hulp van enkele goedaardige spoken bindt Pac-Man de strijd aan met Erwin.


Om Erwin te verslaan krijgt Pac-Man hulp van zijn oude vijand Orson. Daarnaast komen Pinky en Clyde hem ook helpen wanneer het nodig is. Tijdens zijn speurtocht naar Erwin komt Pac-Man in verschillende soorten werelden. Elke wereld ziet er weer anders uit. Om verder te komen moet Pac-Man spoken verslaan op de ouderwetse manier. Overal liggen kruimels die gepakt kunnen worden en op bepaalde plekken ligt een gele bol waardoor Pac-Man de spoken kan opeten. Wanneer ze allemaal opgegeten zijn kan Pac-Man verder. Andere obstakels zijn robots en rare beesten. Deze zijn te verslaan door ze klappen te verkopen. Ja, je leest het goed, Pac-Man kan vechten. Ze zijn ook te verslaan door met je kont op ze te springen of door een soort Sonic rol te maken. Hierbij moet je een knop een tijdje indrukken en dan gaat Pac-Man keihard vooruit rollen. Dit is ook handig als je een steil stuk moet beklimmen.Naast bovengenoemde vijanden moet Pac-Man ook een aantal puzzels/spelletjes oplossen. Deze variëren van het ouderwetse Pac-Man spelletje tot het vinden van belangrijke onderdelen. Deze puzzels/spelletjes zijn erg simpel en weinig uitdagend. Wil je een breder publiek aanspreken dan moet de moeilijkheidsgraad van zo'n spel een stuk hoger liggen. Enige moeite heb ik alleen gehad met het verslaan van Erwin maar verder ben ik zo door het spel heen gerold!
Pac-Man heeft van de makers ook een paar nieuwe moves meegekregen. Zo kan hij nu over hekken klimmen, tegen muren op springen en langs palen naar beneden zwaaien. Deze bewegingen vinden we in veel meer games terug en zijn niets vernieuwend. Het is jammer dat Pac-Man World 3 met niks onderscheidends komt ten opzichte van de andere platform games. Het enige unieke zijn de spoken die opgegeten moeten worden.


Om het spel uit te spelen ben je wel een tijdje zoet. Dit is een pluspunt van de game. Daarnaast is het spelen van het de game best vermakelijk. Zit je er eenmaal in dan wil je het ook meteen uitspelen. Ondanks de kinderachtige look.Een paar minpuntjes zijn de tussenfilmpjes die soms erg lang duren en de camera die vaak erg irritant beweegt. Als je in gevecht bent of je wilt draaien om te springen wil de camera nog wel eens tegenwerken zodat je het overzicht kwijt bent. Deze minpunten passen niet bij een game met in de hoofdrol één van de grootste helden uit de gameshistorie.


De besturing van Pac-Man gaat erg gemakkelijk en voelt soepel aan. Je kunt lekker snel alle handelingen uitvoeren en er zijn geen moeilijke knoppen combinaties. Hierdoor ligt de drempel om Pac-Man World 3 te spelen erg laag.
Nog een paar leuke pluspuntjes zijn dat je ook de originele Pac-Man kunt spelen, bonussen kunt verdienen en dat er een interview met de maker van Pac-Man op de cd staat.Graphics en Geluid
De graphics en het geluid vielen mij een beetje tegen. De graphics zien er bijna hetzelfde uit als Mario 64 oftewel ze zijn flink verouderd. Voor een nieuw spel op de playstation 2 verwacht je veel meer. Pac-Man zelf ziet er wel gelikt uit en beweegt erg soepel.


Het geluid is ook niet van een hoog niveau. De stemmen zijn niet goed en ook de muziek had gevarieerder en beter gekund. Op het gebied van Graphics en geluid hadden de mannen van Namco iets beter hun best kunnen doen.Conclusie
Pac-Man World 3 speelt redelijk lekker weg en is erg makkelijk toegangbaar. Helaas valt de diversiteit en de moeilijkheidsgraad een beetje tegen. Ook is de game qua originaliteit niet goed. Hierdoor is het een game geworden die niet slecht is maar ook niet goed. In dit genre zijn er betere games verkrijgbaar.


Pluspunten
- originele Pac-Man
- erg toegankelijk


Minpunten
- weinig variatie
- graphics


Waardering
Graphics:      6
Geluid:          6
Gameplay:    7
Totaal:           6,5


Review door
Jan-Paul de Beer

Vergelijkbare artikelen