FANtv-nl-logo-mobile

Caesar IV (download)

De vierde versie van de city-builder Caesar komt eind september uit. Het is al mogelijk een demoversie te downloaden.Heeft het met de populaire televisieserie Rome te maken die hier een jaar geleden werd uitgezonden? In ieder geval wordt de gamemarkt momenteel overspoeld met spellen waarbij je zelf een Romeinse stad moet opbouwen en besturen. Glory of the Roman Empire en CivCity: Rome zijn geheel nieuwe titels op dat gebied, maar er bestond al zo'n spel: Caesar. En ook daarvan verschijnt nu een nieuwe versie in de winkel, de vierde al weer. De release datum is 29 september, maar je kunt nu vast een demoversie downloaden.


Na het installeren van de  446 MB's die de download groot is, beschik je over een groot deel van de mogelijkheden van het uiteindelijke spel. Als gouverneur van een kleine stad in de bosrijke provincie Narbonesis kun je menig uurtje doorbrengen met deze demo.


Je krijgt te maken met vijandelijke legers die je stad aanvallen, en met epidemieën die het eveneens op je bevolking hebben voorzien. Je hebt van Caesar de opdracht gekregen van het kleine stadje een welvarende provinciehoofdstad te maken. Hiervoor dien je handelsverdragen te sluiten en een sterk leger op te bouwen.


Ceasar IV beschikt over een nieuwe grafische engine zodat hij er weer een stukje beter uitziet dan het derde deel. Ook is volgens de makers de gameplay verder uitgediept.

Vergelijkbare artikelen