FANtv-nl-logo-mobile

Gratis remakes van Kings Quest 1 t/m 3

Liefhebbers van klassieke avonturenspellen opgelet. Van de eerste drie versie van King's Quest zijn remakes gemaakt. Deze zijn geheel gratis te downloaden.In 1984 bracht Sierra het spel King's Quest op de markt, een avonturenspel dat voor die tijd bijzonder vernieuwend was. De graphics lieten ieders mond van verbazing openvallen. Wie nu de plaatjes uit die tijd ziet snapt meteen dat men toen nog niet zoveel gewend was.


Van het populaire spel zijn in totaal negen versies gemaakt, die in de loop der jaren door ontelbare gamers gespeeld zijn, en nog steeds worden. Want Kings Quest 9 is net uit, en versie 10 zien we ook nog wel komen.De latere versies van het spel zijn nog wel in de grabbelbakken van de diverse computerwinkels te vinden. Maar de echt oude versies uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw lijken voor de mensheid verloren. Of toch niet? Nee, deze worden zelfs weer opnieuw in omloop gebracht. Niet door Sierra, maar door fanatieke fans van het spel met grote programmeerkwaliteiten. Deze werken gezamelijk aan remakes van de Kings Quest serie. Met de oude sfeer, maar met veel mooiere graphics, een betere gameplay, met geluid en met een soundtrack. En dit alles wordt gratis via internet aangeboden.In 2002 zag de remake van de eerste Kings Quest het levenslicht, enkele jaren later deel 2, en inmiddels is ook de remake van King's Quest 3 uitgebracht. Drie spellen zijn dus nu beschikbaar, goed voor vele avonden spelplezier voor de gamers van het eerste uur, maar ook voor nieuwe liefhebbers van avontuurlijke spellen.


De games zelf zijn circa 50 Mb groot. De geluidsbestanden (74 Mb voor deel 3) zijn apart te downloaden. Wie zonder geluid wil spelen kan van die tweede download afzien.

Vergelijkbare artikelen