FANtv-nl-logo-mobile

Railroad Tycoon (download)

Ga terug in de gamegeschiedenis, en download de klassieker Railroad Tycoon. Het 17 jaar oude spel wordt nu geheel gratis aangeboden.     

In 1990 verscheen de eerste versie van het spel Railroad Tycoon in winkel. Het succesnummer bleek de eerste van een heel nieuw genre. Hotel Tycoon, Zoo Tycoon, RollerCoaster Tycoon, School Tycoon: momenteel is er geen bedrijfstak of er is wel een "tycoon game" van verschenen. 


De moeder van alle Tycoon games, Railroad Tycoon, is aan zijn vierde versie toe. Waarbij opmerkelijk genoeg de toevoeging Tycoon is verdwenen. De opvolger van RailRoad Tycoon 3 heet Sid Meier's Railroads! Om dit spel te promoten heeft uitgever Microprose een unieke en erg leuke promotie-actie bedacht. De allereerste - 17 jaar oude - Railroad Tycoon is geheel gratis te downloaden.


Natuurlijk is dit spel uit het Dos-tijdperk zowel grafisch als qua mogelijkheden bijzonder beperkt als je het vergelijkt met de huidige generatie games. Maar dat neemt niet weg dat Railroad Tycoon nog steeds heel leuk is om te spelen. 

 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl