FANtv-nl-logo-mobile

Dreamfall: The Longest Journey (download)

Vele maanden na het uitbrengen van het spel is de gratis demo pas beschikbaar gekomen. Maar beter laat dan nooit, het is een aanrader! Zes jaar na het uitbrengen van het spel The Longest Journey  is er eindelijk een vervolg gekomen op het spel. Dreamfall: The Longest Journey is overigens al weer ruim een half jaar uit, maar onlangs pas is de demo beschikbaar gekomen.


Het is een op zichzelf staand spel geworden, met dezelfde sfeer, maar met een nieuwe hoofdrolspeelster. Het is dit keer aan het tienermeisje Zoë Castillo die de wereld moet redden. Daarbij belandt ze in andere mysterieuze werelden waar ze letterlijk voor raadsels komt te staan.


Dreamfall onderscheidt zich van andere games door de verhaallijn. Waar dit in de meeste andere games slechts een kapstok is om de actiescenes aan op te hangen, draait hier alles om de gebeurtenissen. De makers zijn er in geslaagd het spel een verhaal mee te geven met meerdere lagen, zoals in een goed boek of een goede film. Voeg daarbij de karakters die gedurende het spelen echt tot leven lijken te komen en we kunnen gerust zeggen dat de makers een indrukwekkende prestatie geleverd hebben. En dan hebben we het dit keer niet over mooie graphics of vloeiende animaties.


Dreamfall is dan ook een echte adventure waarbij je puzzels moet zien op te lossen, en waarbij je de juiste personen moet aanspreken om informatie los te peuteren. De moeilijkheidsgraad is vrij laag. Dat betekent een groot publiek, want ook minder ervaren gamers zijn in staat de puzzels op te lossen. Maar de echter die-hard adventurespeler zal het spel misschien een beetje te eenvoudig.Download de gratis demo
Niet minder dan 2 GB moet je downloaden, maar dan heb je ook meteen het complete spel. natuurlijk is deze slechts gedeeltelijk te spelen (het is immers een demo), maar ga je tot aanchaf over dan hoef je nog slechts een registratiecode aan te vragen.


Hoewel het een flinke download is, is de demo toch zeker een aanrader.

Vergelijkbare artikelen