FANtv-nl-logo-mobile

Armed Assault (download)

De makers van het populaire Operation Flashpoint hebben een nieuwe oorlogssim uitgebracht. Download hier de gratis versie.


Operation Flashpoint zorgde voor een doorbraak op het gebied van oorlogsgames. Het was de eerste game die zich op een enorm speelveld afspeelde. Maar liefst 100 vierkante kilometer hadden de spelers tot hun beschikking om hun veldslagen uit te vechten. En dan hebben we het niet over een groot weiland, maar over een landschap met bossen, rivieren, dorpen en bergen.En nu is er dus Armed Assault. Een spel gebaseerd op Operation Flashpoint, maar geen Operation Flashpoint 2. Ten eerste bezit de maker deze naam niet meer (is verkocht aan Codemasters), ten tweede is de officiele opvolger voor later gepland. Dit spel gaat een geheel nieuwe engine gebruiken. Dat belooft wat!


Want Armed Assault is al een prachtig spel. Het speelveld is nog veel groter dan dat van OF. Dit maal zelfs 200 vierkante kilometer. 200 kilometer aan mooie realistische landschappen die je niet alleen vanaf de grond kunt bekijken, maar ook vanuit de lucht. Want onder de honderden voertuigen en wapens bevinden zich ook de nodige helicopters en vliegtuigen. De landschappen doorkruis je opvallend gemakkelijk, zonder dat je moet wachten op het laden van nieuwe graphics.


Het niveau is pittig. Met domweg naar voren stuiven en knallen kom je er niet. Tegen de computergestuurde tegenstanders moet je het tactisch heel wat sneller aanpakken. Speel je multipayer, dan hangt het niveau natuurlijk van je tegenstander af.Gratis demoversie
Om het spel te promoten is er een gratis demo uitgebracht. Deze bevat een beperkt speelveld waarop je in zowel singleplayer als multiplayer modus de strijd kunt aangaan. Je kunt 3 multiplayer missies spelen (1-8 spelers), alsmede Capture the Flag (1-16 spelers) en Capture the Island (1-60 spelers). Daarbij heb je een klein deel van de beschikbare wapens en voertuigen tot je beschikking.

Vergelijkbare artikelen