FANtv-nl-logo-mobile

Supreme Commander (download)

De gamewereld is weer een geweldig real-time strategy computerspel rijker. Download hier de gratis versie.


Het spel speelt in de 37e eeuw. De mensheid is inmiddels verspreid over meer dan 1200 planetenstelsels. Dit rijk is zo uitgestrekt dat de machthebbers op aarde alle controle verloren hebben. Oorlogen tussen de verschillende gekoloniseerde planeten is het gevolg. Een nieuwe politieke lichting op Aarde, de United Earth Federation (UEF) probeert de touwtjes weer in handen te krijgen. Daarbij krijgen ze echter te maken met twee sterke tegenstanders, de Aeon Illuminate en de Cybran Nation, die voor zelfstandigheid van de koloniëen strijden. Als jij het spel begint is deze oorlog al duizend jaar bezig. Als Supreme Commander moet je namens de UEF een einde maken aan deze slepende oorlog.Van dit nieuwe futuristisch real-time strategy computerspel wordt veel verwacht. Maker is Chris Taylor, die ook Total Annihilation op zijn naam heeft staan. Vernieuwend aan Supreme Commander is de mogelijkheid in en uit te zoomen op de complete omgeving. In andere real-time strategy spellen was dit tot nu toe altijd maar beperkt mogelijk.


Deze zoomfunctie veranderd niet alleen de manier van spelen, het gaf de makers ook de mogelijkheid te varieeren met de grootte van de eenheden. De speler kan immers het overzicht behouden door uit te zoomen als er ineens een enorme unit het strijdperk betreedt. Het resultaat is enorme vechtschepen die tientallen keer groter zijn dan de kleinste units. 


Stel je deze grote en kleine units maar eens voor op gigantische slagvelden waarop honderden van deze eenheden met elkaar strijden. Je hebt dan een beeld van hoe het is met Supreme Commander te spelen.Gratis demo-versie
Ook dit spel wordt gepromoot via een gratis te downloaden versie. Bij deze singleplayer-demo kun je het gevecht aangaan met de onafhankelijkheidstrijders van de Cybran Nation.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl