FANtv-nl-logo-mobile

Commodore game PC's

Commodore is weer terug op de gamemarkt. Dit maal niet met een eigen game-console, maar met een serie krachtige game-pc's.   

Het gaat voorlopig om vier modellen. Het start met de Cg, een zware, maar redelijk standaard Vista-PC. Dan zijn er nog de dCgs en Cgx, maar de absolute topper is de Commodore Cxx. Deze krachtpatser is voorzien van een Intel GX6700 quad-core processor, een ASUS nForce 680i moederbord, 4GB Corsair Dominator memory, twee NVIDIA 8800 GTX grafische kaarten in SLI opstelling en twee 150GB 10.000RPM SATA harde schijven en een 500GB 7200RPM SATA schijf.


Een voorgeinstalleerde Commodore64 emulator met 50 klassieke games geven de PC's een extra Commodore-tintje.


Meest in het oog springend aan deze serie PC's is het gebruik van skins, door Commodore C-kin's genoemd. De systeemkast hoeft niet zo saai zwart te blijven.


Commodore biedt bij het bestellen van de computer een keuze uit honderden designs die je op de kast kunt aanbrengen. Van gaming concept art en shots uit bekende speelfilms, tot schilderijen, street art en kunst-foto's, er zijn voor ieders smaak volop skins te vinden.
De skins zijn gemaakt door kunstenaars, maar ook door fans kunnen binnenkort hun eigen skins uploaden. Via de website kunnen anderen dan op de skins stemmen, en Commodore stelt de populairste skins beschikbaar aan het publiek. Deze skins zijn overigens geen stickers, maar ze worden echt onder hoge temperatuur en druk in de systeemkast gebrand in de case. Je kunt het vergelijken met een metallic laklaag op een auto.  Op de website van Commodore Gaming zijn talloze voorbeelden van skins te vinden.


Volgens Commodore  zit je er niet vast aan een C-kin die eenmaal is aangebracht, je zou deze weer kunnen vervangen door een andere. Gezien de werkwijze zou dat betekenen dat je nieuwe zij- en boven-platen voor je systeemkast moet bestellen, en dat lijkt ons een prijzig verhaal.

    


Ook opvallend zijn de twee multikleuren leds in de systeemkast die door de gebruiker ingesteld kunnen worden 

Vergelijkbare artikelen