FANtv-nl-logo-mobile

Download gratis versie Theatre of War

Jarenlang is er aan het spel Theatre of War gewerkt. Maar het plan was dan ook ambitieus, de makers wilden de meest realistische WOII RTS maken die ooit het daglicht heeft gezien.En realistisch oogt het! Neem alleen al de gigantische uitgebreide landschappen. Geen fantasiegebieden, maar locaties waar tussen 1940 en 1945 ook echt gevochten is. Je strijdt daar met de wapens en het materieel wat toen ook beschikbaar was. Het enige grote verschil is dat de gevechten niet hoeven te verlopen zoals destijds. Je kunt proberen de strijd naar je hand zetten door de juiste strategische beslissingen. Als bevelhebber, want Theater of War is geen schietspel maar een RTS. Veertig van die historische veldslagen zijn er in het spel opgenomen. Je kunt daarbij de kant van de geallieerden of van de Duitsers kiezen.


Indrukwekkend is hoe je kunt inzoomen op details. Door het muiswieltje in te drukken en je muis te bewegen kun je om je heen kijken. Door het wieltje te bewegen kun je je blikveld omhoog en omlaag bewegen, en via de pijtjestoetsen op jhe toetsenbord verplaats je je blik over het landschap.Al sinds 2002 -  toen het spel eigenlijk al had moeten uitkomen - kijken liefhebbers reikhalzend uit naar dit spel. Diverse uitgevers bemoeide zich er mee, en het spel veranderde al tijdens de ontwikkeling diverse malen van naam. Het kwam in het nieuws als World War II RTS, Battlefield Command en Wartime Command, maar uiteindelijk is Theater of War dus de naam geworden. Vooralsnog is het spel alleen via internet te koop, en dus in een meer beperkte versie gratis te downloaden.


Download de gratis demo
Het is 654 Mb om te downloaden, maar dan heb je ook wel wat. De gratis versie bevat vijf tutorialmissies om de game te leren kennen, en één volledige missie om het spel echt goed te proberen. Bij de laatste vecht je met het Duitse leger tegen de Russen in de buitenwijken van Berlijn.


Vergelijkbare artikelen