FANtv-nl-logo-mobile

380 nieuwe PS3 games

Sony heeft een games-offensief voor de Playstation 3 aangekondigd. De gamedivisie zit door een jaarverlies van 1,4 miljard euro en tegenvallende verkopen in het nauw.


Naast de (te) hoge prijs dreigt een tekort aan games Sony Computer Entertainment de das om te doen. Slechts zestig games voor de PS3 zijn er in de winkel te koop. Daarnaast kunnen er nog eens vijftig worden gedownload via het PlayStation Network. Dit zijn veel te lage aantallen om de aankoop van het dure console interessant te maken.Haze


Daarnaast is de Playstation 3 een veel minder hip apparaat dan de Nintendo Wii. Niet de Xbox 360, maar de Wii heeft zich opgeworpen als de PS3-killer. In Japan - thuisland van beide fabrikanten - worden drie maal zoveel Wii's als PS3's verkocht. Ook in de rest van de wereld wint Nintendo op zijn sloffen.


380 nieuwe Playstation 3 games moeten redding brengen. Ruim 200 daarvan worden via de winkel aan man gebracht. Wat weer jammer is, is dat er onder de 380 waarschijnlijk veel PS1-klassiekers zullen zitten. De liefhebbers hebben meer aan nieuwe games die de technische mogelijkheden van de dure spelcomputer volledig benutten. Toch wil Sony de verkoop van de PS3 zo in één jaar tijd verdubbelen.SOCOM Confrontation


Titels van games waarop Sony zijn hoop heeft gevestigd zijn Uncharted: Drake's Fortune, SOCOM Confrontation, Haze en Assassin's Creed.

Vergelijkbare artikelen