FANtv-nl-logo-mobile

Scrabulous: Online Scrabble

Scrabulous is een website waar je Scrabble kunt spelen met andere internetters. Of de site nog lang bestaat is twijfelachtig. Scrabble-uitgever Hasbro wil hem verbieden.


Twee broers uit India, Rajat en Jayant Agarwalla, hebben Scrabulous bedacht en opgezet. Het spel wat er gespeeld wordt lijkt echter als twee druppels water op het bekende bordspel Scrabble. Reden voor spelfabrikanten Hasbro (rechthebbende in Amerika) en Mattel (rechthebbende in de rest van de wereld) om de broers te sommeren het spel offline te halen. Dit verzoek werd echter genegeerd. Hasbro overweegt nu juridische stappen.Aanvankelijk was het spel vrij onbekend. Toen Facebook het spel Scrabulous echter op zijn site plaatste groeide het aantal ingeschreven deelnemers echter in korte tijd met 2,3 miljoen. Ook Facebook weigert het spel weg te halen.


Om online te kunnen scrabbelen op Facebook of Scrabulous.com hoef je je alleen via een mailadres op te geven. Vervolgens kun je in één van de vele rooms tegen andere internetters spelen. Er zijn ook Nederlandstalige rooms. Spelen kan ook met een groepje vrienden via e-mail.

Vergelijkbare artikelen