FANtv-nl-logo-mobile

Speel SimCity Classic gratis online

De eerste versie van SimCity is tegenwoordig online gratis te spelen. Leuk als je zin hebt om eens een avondje te bouwen en een stad te besturen! 


SimCity is reeks simulatiespelen ontwikkeld door Maxis. In dit spel speel je de burgemeester van een virtuele stad. Het is de bedoeling om met een beperkt budget een stad te bouwen en deze uit te laten groeien tot een wereldstad. Je bouwt straten, woonwijken, winkel- en kantoorgebieden en industrieterreinen. Als je stad groeit komen daar ook vliegvelden, havens, recreatiemogelijkheden bij. Via spoorbanen en snelwegen kun je de verbinding met andere steden onderhouden.Maar je hebt met meer te maken dan alleen steen en asfalt. Je dient er ook voor te zorgen dat er voldoende water, stroom, opleidingmogelijkheden en een goede hgezondheidszorg is, terwijl de luchtvervuiling en criminaliteit binnen de perken moeten blijven. Omdat je je geld maar één keer kunt uitgeven, en je bewoners niet onbeperkt kunt uitzuigen, dien je constant keuzes te maken.


Gratis online versie
Het is inmiddels aan de vierde versie toe. De eerste verscheen al in 1989. Electronic Arts, de uitgever van het spel, heeft een online versie van dit spel laten maken. Deze kun je hier gratis spelen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl