FANtv-nl-logo-mobile

Nintendo DSi (eerste aankondiging)

Nintendo heeft de opvolger van de DS Lite gepresenteerd. Deze beschikt over een camera en iets grotere schermen.


Bij de gebruikers bestaat echter een grote behoefte aan een tweede aanraakscherm en een breedbeeld-formaat. Helaas, aan beide wensen heeft Nintendo niet voldaan. Wel zijn de schermen gegroeid van 3 inch naar 3,25 inch.Een camera zorgt voor extra mogelijkheden op het spelcomputertje maar de 0,3 megapixel resolutie (640 bij 480 pixels) is wel heel mager, en een flitslicht ontbreekt. Het slot voor Gameboy Advance cartridges is afgevoerd. De oude GBA-games en externe accessoires die die slot gebruiken


kun je dus niet op de Nintendo DSi aansluiten. Voordeel van het verwijderen van het slot is dat de DSi dunner is dan de DS.


Een camerafunctie betekent dat er ook opslagruimte nodig is. Het interne geheugen is daarom uitgebreid en de DSi beschikt over een slot voor sdhc-geheugenkaartjes. Dit maakt meteen de weg vrij voor het gebruik van meer applicaties. Games en programma's kunnen online worden gekocht bij de Nintendo DS Shop. Via de Opera browser kun je het internet op, en de DSi is ook als mp3-speler te gebruiken.De Nintendo DSi is voor circa 125 euro te koop in Japan. In Nederland is het spelcomputertje in het voorjaar van 2009 te koop. Wat hij hier gaat kosten, is nog niet bekend.

Vergelijkbare artikelen