FANtv-nl-logo-mobile

NVIDIA GeForce 3D Vision en Samsung 3D monitor

300 bekende PC games zijn in 3D te spelen via een speciale 3D bril, bijbehorende software en een geschikte monitor.


NVIDIA GeForce 3D Vision
NVIDIA komt met een bril waarmee je in 3D naar games en films kunt kijken. Software die op de computer geïnstalleerd wordt zet de oorspronkelijke beelden om naar 3D en stuurt voor de bril benodigde data draadloos, via een meegeleverde USB-infraroodzender, naar de bril.  De 3D Vision is dus veel meer dan zo'n brilletje met gekleurd glas die je in een 3D-bioscoop krijgt.


300 PC games worden ondersteund, en zijn via deze software en bril dus driedimensionaal te spelen.Om dit alles te bereiken is er meer nodig dan de bril en de software alleen. De PC krijgt aardig wat rekenwerk te verstouwen, een krachtige game-computer is dus geen overbodige luxe. Verder werkt de software alleen onder Vista, is er een GeForce 8-, 9- of GTX-videokaart nodig en moet de monitor (of beamer) geschikt zijn voor 3D.


De bril kost 199 dollar (146 euro). De Europese prijs is nog niet bekend.


Samsung 2233RZ 3D monitor
Een monitor die geschikt is voor de NVIDIA GeForce 3D Vision bril is de Samsung 2233RZ. Samsung mikt met deze monitor op gamers die het beste beeld willen zien.


Naast 3D ondersteuning biedt deze 22 inch monitor een resolutie van 1680 bij 1050 pixels, contrastverhouding van 20.000:1 en 120Hz beeldverversing.Deze supermonitor kost in Amerika 399 dollar (293 euro). Europese hardwareprijzen liggen normaal gesproken hoger.

Vergelijkbare artikelen