FANtv-nl-logo-mobile

Sony nieuws van de Gamescom 2009

Op de Gamescom in Keulen heeft Sony dit jaar een reeks nieuwe producten en services aangekondigd.


Nieuw PS3-systeem
De grootste verrassing op de persconferentie was nog wel de onthulling van het nieuwe PS3-systeem. Naar aanleiding van de vraag van klanten naar extra ruimte en de overgang naar downloadbare content en games heeft het nieuwe model een harde schijf van 120 GB, is deze 32% kleiner en 36% lichter en gebruikt het systeem 34% minder stroom. De nieuwe PS3 ligt vanaf 1 september 2009 in de winkel en kost slechts €299. Ook het huidige PS3-model kost vanaf 19 augustus 2009 nog maar €299.Toegang tot geoptimaliseerde tv-websites
Dankzij versie 3.00 van de systeemsoftware ziet het menu van je PS3 er beter uit en is het gemakkelijker om hierdoor te navigeren. Daarnaast krijg je hiermee vanaf 1 september 2009 toegang tot geoptimaliseerde tv-websites zoals de BBC iPlayer in het Verenigd Koninkrijk. Kort hierna volgen RTVE, ANTENA 3 en La Sexta in Spanje, ZDFmediathek in Duitsland, de NOS in Nederland en de Australian Broadcast Corporation (ABC) in Australië.


Meer functies van de nieuwe systeemsoftware
Andere nieuwe features die dankzij deze update van de systeemsoftware worden geïntroduceerd, zijn dynamische achtergronden, eenvoudigere navigatie, een snelkoppeling naar de PlayStation Store vanuit Game in het XMB-startmenu (XrossMediaBar) en de zone What's New? met snelkoppelingen naar de drie meest recent gespeelde games en de mogelijkheid om snel naar nieuwe content in de PlayStation Store te zoeken.


PlayStation Network Video Store voor PS3 en PSP
Het entertainmentaanbod voor PlayStation is overigens niet alleen uitgebreid met toegang tot tv-websites, want er is ook aangekondigd dat in november de PlayStation Network Video Store voor PS3 en PSP wordt gelanceerd. Via deze service kun je honderden films huren of kopen, van Hollywood-kaskrakers tot landelijke content. Bovendien is alle content zowel in de standaard definitie als in high definition verkrijgbaar.


De service is aanvankelijk alleen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland en Spanje beschikbaar, maar wordt in de loop van 2010 ook in talloze andere landen geïntroduceerd.


Digital Reader voor PSP onthuld
De Digital Reader-service voor PSP in vanaf december beschikbaar en wordt in de loop van 2010 in andere landen gelanceerd. Het eerste product dat hiervoor verkrijgbaar is, is Digital Comics. Als deze service wordt gelanceerd, zijn er meteen al honderden comics beschikbaar en er komen er elke maand meer bij, inclusief grote namen zoals Spider-Man, X-Men en de Fantastic Four van Marvel, plus beeldverhalen en titels van onafhankelijke en landelijke uitgevers.Klanten moeten met hun PSP eerst draadloos verbinding met de PlayStation Store maken om de Digital Reader te downloaden. Vervolgens kunnen ze als de Reader eenmaal is gedownload naar de PlayStation Store terugkeren om een keuze uit het uitgebreide aanbod aan strips te maken.


Nieuw betalingssysteem
Vanaf september wordt het nog veel eenvoudiger om toegang te krijgen tot PlayStation Network-content en -services, zoals video's en stripboeken, want vanaf dan kun je in de winkel PlayStation Network Cards ter waarde van €20 en €50 kopen. Dat betekent dat je dingen in de PlayStation Store kunt kopen zonder dat je een creditcard nodig hebt.


Minis voor PSP
Voor PSP zijn meer content, meer keuze en meer manieren om te spelen aangekondigd. De gamebeleving op PSP wordt nu nog uitgebreider dankzij de zogenaamde minis, een nieuwe categorie minigames op PlayStation Network. Op 1 oktober worden er tegelijkertijd met de introductie van PSPgo 15 minis gelanceerd en voor het einde van het jaar zijn er meer dan 50 games van ruim 35 ontwikkelaars van over de hele wereld beschikbaar.


Daarnaast heb je ook meer keuze dankzij twee nieuwe kleuren voor PSP-3000, namelijk Turquoise Green en Blossom Pink, die vanaf november afzonderlijk, of in geval van Turquoise Green gebundeld met LittleBigPlanet, verkrijgbaar zijn.


Verder zijn er bundels voor de Sony Computer Entertainment-games Gran Turismo, InviZimals en MotorStorm Arctic Edge en voor games van andere uitgevers zoals Assassin's Creed: Bloodlines, DISSIDIA FINAL FANTASY, FIFA 10, Hannah Montana en TEKKEN 6.


Heavy Rain
David Cage van Quantic Dream heeft een fantastische update voor deze langverwachte PS3-titel gepresenteerd. In de game gaan spelers op een emotionele en dramatische reis waarin elke actie een duidelijke invloed op het verloop van de verhaallijn heeft. Hierdoor ga je helemaal op in deze intense, meeslepende en originele ervaring.PlayStation Home
Er is een upgrade naar versie 1.3 voor PlayStation Home aangekondigd. Deze toepassing is in de PAL-regio's nu al meer dan 3,3 miljoen keer gedownload. Dankzij de upgrade kun je items bekijken voordat je deze aanschaft, draagbare voorwerpen zoals een camera of een afstandsbestuurbare hovercraft meenemen en je moeiteloos op elke game storten. Er is ook een nieuwe community-ruimte voor SingStar onthuld, naast een interessante nieuwe ruimte die in samenwerking met de Duitse autofabrikant Audi is ontwikkeld.

Vergelijkbare artikelen