FANtv-nl-logo-mobile

WRC 4. Officieel spel van het WK Rally

Deel vier van het officiële spel van het WK Rally is uit. WRC beschikt nu o.a. over de mogelijkheid online tegen andere gamers te racen. Lees hier de review.
WRC 4 is alweer het vierde deel in deze serie. Ook dit keer bezit WRC alle officiële licenties zodat je kunt rijden met alle wagens uit het seizoen 2004 en de echte tracks van het kampioenschap. Ook kun je in dit spel in de huid kruipen van de echte rijders.Een pluspunt ten opzichte van een spel als Colin McRae 05, dat je weliswaar laat rijden met echte coureurs, maar dat Colin mcRae Rally betreft realisme verder flink wat tekort schiet ten opzichtte van WRC 4.
Nog nieuwtjes, jazeker! Deze game bevat in tegenstelling tot zijn voorgangers de Pro Driver Challenge, een spelmode waarbij je carriere moet maken als rallyrijder.


Ook nieuw is de online gameplay waarbij je via een internetverbinding tegen andere gamers kunt racen. Daarnaast heeft WRC 4 ook nog de gebruikelijke Quick Race, Time Trial en een Championship mode, en de Events.

  


Racen met WRC 4
Bij Championship rij je gewoon het volledige WRC-seizoen, oftewel het wereldkampioenschap Rallyrijden. In deze mode heb je drie moeilijkheidsgraden, Professional, Expert en Extreme. Alhoewel de eerste races in Professional best meevallen qua moeilijkheid, wordt het niveau toch al vrij snel heel lastig. Niet geoefende spelers zullen hier een hele kluif aan hebben.


Het spreekt natuurlijk voor zich dat Expert en Extreme enkel voor de Hardcore-rallygame-gamers (leuk woord) zijn weggelegd.  De Championship mode staat garant voor uren speelplezier, met wedstrijden in elk werelddeel en in alle weersomstandigheden.


De Events zijn heel wat beter geschikt voor beginners. Deze mode kent 4 verschillende typen races. De Single Race laat je elke WRC-wedstrijd apart rijden en Test Track geeft je de kans om je kunsten wat te oefenen en om je nieuwe dingen aan te leren.De Super Special Challenge is de absolute topper onder de Events. Hier neem je het in acht verschillende races op tegen een rijdende tegenstander. Dat is heel apart omdat je normaal gesproken alleen tegen de klok rijdt in een rallygame. Je raced in deze challenge over korte circuits, vol haarspeldbochten, bruggen en meertjes. Aan een meter zie je hoeveel je achter ligt op jouw tegenstander wat alles heel spannend maakt.  


Als laatste onderdeel hebben we dan nog de Pro Driver Challenge. Hierin start je als een onervaren beginnende rijder en moet je jezelf bewijzen om zodoende een contract te verdienen bij een  sterk team. Naarmate je meer events wint, zal je reputatie stijgen en krijg je toegang tot meer wagens en tracks.


Grafisch
WRC 4 ziet er werkelijk prachtig uit. De wagens zijn tot in het kleinste detail nagebouwd en de omgevingen zijn bijna levensecht. Daarbij komt nog het zeer coole schademodel. Alles aan je auto kan en gaat ook kapot. Van je banden en je chassis tot je voor- en achterruiten.


Alle schade die je oploopt heeft ook een merkbare invloed op je rijgedrag. Wanneer er enkel een paar elektrische draadjes zijn losgeschud, dan hapert je kilometerteller, maar als je versnellingsbak geraakt is, dan is het over. Dan schakel je alleen nog maar naar je 4de versnelling, zodat je hier heel veel kostbare tijd door gaat verliezen.


Geluid
Het geluid van WRC 4 is ook super. Je wagens klinken opmerkelijk goed en alle geluiden zijn levensecht. Ook de supporters langs de weg moedigen je luidkeels aan, en dat hoor je! Alleen de bijrijder is bagger, z'n aanwijzingen komen meestal te laat en wanneer je ergens op knalt probeert hij je op de meest stompzinnige toon, je op je lazer te geven.


Gewoon niet luisteren naar die vent, maar op de pijltjes letten die je vertellen wat voor bocht je kunt verwachten.
Speelbaarheid
Online gamen met WRC 4 is best leuk, maar niet super. Het is leuk om met 15 andere gamers te racen, maar die verschijnen helaas alleen als doorzichtige ghost-cars op het circuit. Op zich is dit wel begrijpelijk omdat je - wanneer je een goede tijd wilt neerzetten - niet in iemand anders zijn kielzog wilt rijden. Maar toch zou het leuk zijn om elkaar online lekker klem te kunnen rijden.


Wat wel leuk is: als je goed presteert in een race, dan klim je omhoog in de scoretabel van WRC 4.

  


Conclusie
WRC 4 is een  rally game die zowel de simulatie- als de arcade gamers aanspreekt. Met zijn ijzersterke graphics, online optie en vooral alle licenties staat deze rallygame zeker op nummer 1.
Pluspunten:
Graphics en schademodel
Officiële licentie
Lange speelduur
Mogelijkheid tot online gamen

Cijfers:
Grafisch
Geluid
Speelbaarheid
Totaal
 
9
8
8
8,5


Minpunten:
Best pittig
Irritante bijrijder
Ghost cars bij multiplayer


Review door:
Karim Rachad


Reacties:
Kun je hier kwijt

   

Vergelijkbare artikelen