FANtv-nl-logo-mobile

Surfen en muziek downloaden met de Xbox

Microsoft gaat de mogelijkheden van de Xbox 360 sterk uitbreiden. Zo komt er een muziekdienst met meer dan 30 miljoen muziekstukken, een versie van Internet Explorer voor de Xbox 360 en een nieuwe technologie waarmee je videobeelden vanaf je smartphone of tablet naar de Xbox (en de daarop aangesloten televisie) kunt streamen.

Smartglass
Extra leuk aan die laatste functionaliteit is dat je via het scherm van je tablet of smartphone informatie kunt bekijken die betrekkiing heeft op de videobeelden die via de Xbox worden afgespeeld. Bijvoorbeeld achtergrondinformatie over het onderwerp van een film.

Deze functionaliteit, in de vorm van de Smartglass app, geeft je telefoon of tablet nog meer mogelijkheden. Zo kun je deze bijvoorbeeld gebruiken als afstandsbediening voor je Xbox entelevisie en als je Kinect gebruikt kan de telefoon of tablet zelfs als trackpad dienst doen.

 

xbox 360 music


Internet Explorer voor Xbox 360
Speciaal voor de Xbox komt Microsoft met een speciale versie van Internet Explorer. Deze browser brengt heel internet naar je Xbox en naar de daarop aangesloten televisie. Deze versie van Internet Explorer ondersteunt spraakcommando's en bewegingen via Xbox Kinect. In het najaar van 2012 moet de Internet Explorer voor de Xbox 360 uitkomen.

Xbox Music
Xbox Music is de weinig originele naam voor de nieuwe muziekdienst van Microsoft. Meer dan 30 miljoen muzieknummers moeten via Xbox Music beschikbaar komen voor de console-gebruikers. Ook Windows 8 apparaten zullen met deze nieuwe muziekdienst overweg kunnen. Het is waarschijnlijk dat de Zune muziekdienst van Microsoft in de toekomst gesloten zal worden nu het bedrijf een betere vervanger gaat introduceren. 

Vergelijkbare artikelen