FANtv-nl-logo-mobile

Ouya Android gameconsole uitgebracht

Sceptici hebben ongelijk gekregen. Ouya is er in geslaagd om via croudfunding zijn Android gamecomputer op de markt te brengen. Het bedrijf is nu bezig het console uit te leveren aan de mensen die deze al vooruitbetaald hebben en zodoende de release van de gameconsole mogelijk hebben gemaakt.

ouya

 

Vanaf 4 juli 2013 is de Ouya gameconsole voor iedereen te koop. De gameconsole kost 99 dollar.

De Ouya maakt het mogelijk om voor Android ontwikkelde spellen op je televisie te spelen. Ook worden er vele games speciaal voor de Ouya gemaakt. Er zijn al meer dan 100 van deze spellen beschikbaar die gratis kunnen worden geprobeerd voordat je ze koopt. Daarnaast is er veel gratis Android software en games beschikbaar voor de Ouya.

 

ouya-controler

Omdat de Ouya in feite een Android computer is kan er nog veel meer dan alleen gamen. Je kunt er mee over internet surfen, hem als mediaspeler gebruiken en internetradio op beluisteren.

De opvallend kleine gameconsole beschikt over een krachtige quad-core Tegra 3-processor en een hdmi-aansluiting. Wi-Fi, en Bluetooth worden ondersteund. De Ouya wordt geleverd met één draadloze controller en een hdmi-kabel.

Vergelijkbare artikelen