FANtv-nl-logo-mobile

Flight Gear: Gratis flight simulator

Liefhebbers van vliegtuigen opgelet. FlightGear is een gratis flight simulator dat volgens het open source principe wordt ontwikkeld.

Je kunt er dus niet alleen gratis mee spelen, maar ook bijdragen leveren door je eigen vliegtuigen, gebouwen en vliegvelden te ontwikkelen en beschikbaar te stellen.

gratis-flight-simulator

De FlightGear Flight Simulator heeft veel fanatieke gebruikers en vrijwilligers die aan het spel werken. Het is dan ook een uitstekende flight simulator die zich kan meten met de bekende simulators die je in de winkel koopt.

De ontwikkeling van FlightGear Flight Simulator begon al in de jaren 90, maar er komen nog steeds nieuwe versies uit. Het is door de jaren heen een heel uitgebreide simulator geworden en er zijn heel veel extra's te downloaden zoals vliegtuigen, kaarten en omgevingen.

flight-gear-spitfire

In 1997 begon FlightGear Flight Simulator met één vliegtuig, een Navion en vanaf 2000 kon er met een Cessna 172 gevlogen worden. Inmiddels zijn er honderden vliegtuigen beschikbaar. Passagiersvliegtuigen, sportvliegtuigen, vrachtvliegtuigen en militaire vliegtuigen, maar ook helikopters en zweefvliegtuigen.

flight-gear

Via een lokaal netwerk of internet kan het spel multiplayer gespeeld worden. Twee personen kunnen dan in dezelfde cockpit zitten of iemand kan de rol van luchtverkeersleiding op zich nemen. Als meerdere personen meerdere vliegtuigen besturen kunnen hun locaties op een Google Maps kaart getoond worden.

Meer informatie

Tags: gratis software, simulatiegames