FANtv-nl-logo-mobile

Bestel de Playstation 4

In Noord-Amerika is de Playstation in de verkoop gegaan. Met groot succes, want binnen 24 uur werden er meer dan een miljoen verkocht. In Nederland is de Playstation 4 inmiddels ook te bestellen, o.a. bij Saturn.

Een groot verschil van de Playstation 4 met zijn voorgangers is de x86-architectuur. Dit brede platform wordt ook vaak in PC's gebruikt, zodat de Playstation qua opzet en mogelijkheden weer wat dichter naar de computer toeschuift. Door de x86-architectuur kunnen ontwikkelaars ook makkelijker games maken voor de PS4.

playstation-4

Andere verbeteringen ten opzichte van de Playstation 3 zijn de snellere blu-rayspeler en het 8 GB GDDR5-geheugen. Volgens Sony zijn het geheugen en de processoren van de Playstation 4 10 keer krachtiger zijn dan die van de PS3.

Qua extra mogelijkheden vallen vooral de samenwerking met andere apparatuur zoals smartphones op. Gebruikers kunnen via de Playstation App op hun mobiele telefoon chatten op het Playstation netwerk, notificaties van games ontvangen en de downloadfuncties van de PS4 op afstand bedienen. Maar het mooiste is dat je het scherm van je telefoon of tablet als tweede scherm voor het console kunt gebruiken en dat de smartphone of tablet als remote-keyboard te gebruiken is.

Ook nieuw is de nieuwe Dualshock 4 draadloze controller. Deze beschikt over een share-toets om al je gameprestaties aan iedereen te laten zien, een nieuwe touchpad, een gekleurde lichtbalk en een heel nieuw uiterlijk.

Je gameplay kun je met de PS4 live streamen, compleet met picture-in-picture-video. Je kunt je eigen walkthrough-video's in high definition maken en chatten met je vrienden via de PlayStation Camera of de meegeleverde headset.

De adviesprijs voor de Playstation 4 bedraagt in Nederland 400 euro.

Vergelijkbare artikelen