FANtv-nl-logo-mobile

Games als geheugentrainer en concentratietrainer

Verbeter je geheugen en concentratie met het spelen van games. Door de juiste spelletjes te spelen kun je je productiviteit verbeteren, je geheugen aanscherpen en bereiken dat je je veel beter kunt gaan concentreren.

BrainGymmer is een website die dit soort games online aanbiedt. Schrijf je gratis in, en test enkele van deze games uit. 

geheugentrainer

Op deze bijzondere gamesite vindt je diverse soorten spellen:

Games die de denkssnelheid verbeteren
De denksnelheid is de snelheid waarmee de hersenen verschillende cognitieve functies kunnen uitvoeren in de bepaalde tijd. De tijd die je hersenen nodig hebben om informatie te herkennen en te interpreteren is van groot belang bij het oplossen van problemen en vraagstukken. De denksnelheid neemt af naarmate je ouder wordt, Daarom hebben ouderen vaak meer moeite met het verwerken en vastleggen van informatie. Gelukkig kun je je hersenen "fit" houden door ze te trainen.

Geheugenspelletjes
Het geheugen bestaat uit episodisch geheugen (het herinneren van je eigen verleden) en semantisch geheugen (onthouden van algemene feiten en gebeurtenissen). Het is algemeen bekend dat het geheugen achteruitgaat naarmate men ouder wordt. Met geheugenspelletjes kun je je geheugen echter fit houden en zelfs verbeteren. Op BrainGymmer staan heel veel van dit soort geheugenspelletjes.

Concentratie verbeteren
Concentratie is een cognitieve vaardigheid die er voor zorgt dat je je kunt focussen op hetgeen waarmee je bezig bent en het negeren van niet relevante gebeurtenissen en prikkels van buitenaf. Concentratie kan verbeterd worden door games te spelen die het uiterste van je concentratie vragen. Op BrainGymmer vind je diverse van dit soort games.

Visuele preceptie games
Hoe makkelijk kun je hetgeen je ziet in je opnemen en onthouden? Dat is visuele perceptie. Je hebt visuele perceptie nodig bij het ontwikkelen van het richtingsgevoel, om nauwkeurig te leren ezen en om herinneringen te visualiseren. Kortom het trainen van de visuele perceptie heeft nut bij veel vaardigheden.

Logische denkgames
Logica, planning en redeneren zijn de cognitieve vaardigheden die je nodig hebt om beslissingen te kunnen nemen en vraagstukken op te lossen. We nemen informatie op verschillende manieren tot ons (zien, horen, voelen e.d.), en voegen deze informatie ongemerkt samen via cognitieve redenering, het op een logische manier leggen van verbanden. Is dit logisch nadenken minder ontwikkeld, dan is de reactiesnelheid laag omdat je te lang moet nadenken. Het trainen van het logisch denkvermogen zorgt er voor dat je sneller op situaties weet in te spelen.

Hoe speel je de Braingymmer games?
De Braingymmer games en tests zijn deels gratis (na registratie), deels is er een abonnement voor nodig (deze zijn op de site te herkennen aan het paarse koffertje). Als je een abonnement wilt nemen wacht dan niet te lang want Braingymmer geeft momenteel 40% korting op de Pro versie. De kortingscode daarvoor is te vinden op de Braingymmer website.

Ga naar Braingymmer website en speel de games

Vergelijkbare artikelen