FANtv-nl-logo-mobile

Candy Crush overgenomen voor 5,4 miljard euro

Wie kent Candy Crush nou niet? Dit is één van de meest populaire spelletjes op de smartphone. En daar hangt een prijskaartje aan!

Niet minder dan 5,9 miljard dollar (circa 5,4 miljard euro) moet Activision Blizzard Entertainment neertellen om King Digital Entertainment (de eigenaar van Candy Crush) over te nemen. Wie durft nog te beweren dat het ontwikkelen van telefoonspelletjes geen serieuze business is?

candy crush

474 miljoen mensen spelen minimaal één keer per maand een potje Candy Crush. Het spel is dan ook gratis maar veel gebruikers gaan op een gegeven moment toch betalen voor extra's.

King heeft ook andere games op de markt gebracht, die bij de deal zijn inbegrepen, maar geen van deze spellen komt qua populariteit bij Candy Crush in de buurt.

Over Candy Crush
King bracht Candy Crush april 2012 uit. Oorspronkelijk was het een Facebook-spelletje maar later kwam er ook een app-versie voor smartphones en tablets. Maart 2013, nog geen jaar na de release verdreef Candy Crush Farmville 2 van de eerste plaats in de lijst van meest gespeelde games. In 2014 werd een vervolg uitgebracht met de naam Candy Crush Soda.

Candy Crush kan ook online worden gespeeld.

Tags: gratis apps, puzzelgames