FANtv-nl-logo-mobile

DVD-speler voor het afspelen van mp3's

Voor het afspelen van mp3-bestanden via de audio-apparatuur in je huiskamer zijn specifieke mp3-spelers te koop. Een gewone dvd-speler volstaat echter ook prima.TerraTec M3Po
Specifieke MP3-speler
 
   Deze apparaten, die als component in je stereo-set kunnen worden opgenomen zijn met een prijs van ruim 300 euro vrij prijzig. En dat terwijl ze eigenlijk overbodig zijn, want de dvd-speler die in menig huiskamer aan de televisie is gekoppeld kan ook dienst doen als mp3-speler.

De dvd-speler als mp3-speler gebruiken
Vrijwel alle dvd-spelers kunnen naast dvd's ook cd's afspelen. Dat kunnen audio-cd's zijn, maar ook data-cd's met mp3-muziek. Het grote voordeel van het branden van mp3 cd's is besparing op het aantal blanco cd's wat je nodig hebt om je muziekcollectie op schijf te zetten. Op een enkele cd kan zo'n twaalf uur aan muziek in mp3-formaat worden opgeslagen. Dat is tien keer zoveel als op een audio-cd.
Koppeling tussen dvd-speler en stereo-set
Heb je de dvd-speler aan de televisie gekoppeld, dan zal de mp3 muziek via de boxen van de televisie (of via de home-cinema set) worden afgespeeld. Een dvd-speler beschikt echter ook over audio-uitgangen waarmee je het apparaat heel eenvoudig aan een stereoset kunt koppelen. Hierbij is het geen probleem als de dvd-speler zowel met de televisie als met de stereo-set verbonden is. Het apparaat stuurt het geluidssignaal gewoon naar zowel de tv als naar de stereo. Het geluid van dvd-films kan zodoende ook via de stereo-set worden beluisterd. Doordat een dvd ook audio-cd's kan afspelen kan deze zelfs een (eenvoudige) cd-speler helemaal vervangen. Het is dus heel interessant deze koppeling tot stand te brengen. De koppeling met de audio-set vind plaats met eenzelfde audio-kabel als waarmee je een cd-speler op de set aansluit. Als de stereoset en de dvd-speler te ver uit elkaar staan om doormiddel van een standaard audio-kabel met elkaar te verbinden kunnen er audio-verlengkabels worden aangeschaft bij een elektronicawinkel. 


De mogelijkheden *
De mp3-afspeelmogelijkheden van een dvd-speler zijn vrij basic. Je kunt bijvoorbeeld geen afspeellijsten programmeren en de muziek niet random laten afspelen. Op het display worden de muziekbestanden slechts met een nummer aangegeven, namen van artiesten en songs worden niet getoond.    Als je de televisie aanschakelt worden op het scherm alleen de bestandsnamen weergegeven. Voor een goed overzicht is het dus handig om alle mp3-bestanden een duidelijke bestandsnaam mee te geven.


Ook is het overzichtelijk om op de cd mappen aan te maken. Een volle cd met mp3 muziek kan immers zo'n 150 muziekstukken bevatten. Door gebruik te maken van mappen kun je makkelijk naar het gewenste nummer navigeren en deze afspelen.

Vergelijkbare artikelen