FANtv-nl-logo-mobile

Meer informatie over Bluetooth

Bluetooth is een technologie die steeds vaker gebruikt wordt om computerapparatuur draadloos met elkaar te laten communiceren. Ericsson Bluetooth headset

Deze standaard (genoemd naar een Deense vikingkoning) wordt gezien als dé toekomst van draadloze communicatie. Printers, mobiele telefoons, headsets en andere aan een computer te koppelen apparatuur worden door de fabrikant steeds 
De basis van Bluetooth is een kleine draadloze chip die in allerlei apparaten ingebouwd kan worden. De technologie stelt gebruikers in staat om tal van technische apparaten met elkaar te verbinden. Computers, PDA's, netwerken, printers, fotocamera's, headsets, maar ook de centrale verwarming en de magnetron kunnen op deze manier met elkaar praten. De chips zijn in vrijwel ieder apparaat in te bouwen. Zo kan een fotocamera direct communiceren met een printer, en dus zonder tussenkomst van een PC draadloos printen.


De chip is in staat volgens de regels van de Bluetooth-standaard een verbinding op te zetten met andere Bluetooth chips, zonder dat de gebruiker zich druk hoeft te maken om de benodigde instellingen.Sony videocam met Bluetooth


Dit geeft grote mogelijkheden. Zo kan je PDA zelf contact zoeken met je computer als je je kantoor binnenstapt. De beide apparaten kunnen zich vervolgens synchroniseren zonder dat je de PDA uit je werktas hoeft te halen. 

Ook PC's kan je doormiddel van Bluetooth aan elkaar koppelen. Neem twee of meer computers die met deze draadloze technologie zijn uitgerust en je kan met elkaar gamen en chatten zonder dat er kabels of een internetverbinding nodig zijn. 


Hoe kan je gebruik maken van Bluetooth?
Maar hoe koppel je deze apparatuur dan draadloos aan je computer? PC's zijn immers standaard nog niet uitgerust met de voorzieningen om Bluetooth te gebruiken.
 


 
De nieuwe Anycom USB-adapter is het antwoord op deze vraag. Het apparaatje voegt de Bluetooth technologie toe aan iedere laptop of bureau-pc die is uitgerust met een USB-poort. En dat is tegenwoordig vrijwel iedere computer. Het extreem kleine en compacte apparaatje heeft een bereik van vele meters (Anycom spreekt over 20 meter, maar dit kan gelang de omstandigheden iets lager liggen). Muren en plafonds vormen daarbij geen belemmering. Je kan dus vanuit iedere kamer in je huis gebruik maken van een (Bluetooth ondersteunende) printer. Je kan gamen en chatten met je huisgenoten en je kan vanuit de huiskamer je PDA synchroniseren met de PC op zolder. 


Anycom USB-adapter


De Anycom Bluetooth USB-100 Adapter en heel veel andere Bluetooth apparatuur vind je op www.supplies4mobility.nl 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl