FANtv-nl-logo-mobile

Digitale videorecorder met een enorme capaciteit

Sony brengt binnenkort een Vaio computer op de markt die dienst moet gaan doen als digitale videorecorder met een enorme capaciteit.
Sony brengt in Japan een Vaio computer op de markt die dienst moet gaan doen als digitale videorecorder met een enorme capaciteit.  

In tegenstelling tot de andere Vaio-computers is deze VGX-X90P er helemaal op gericht om televisieprogramma's op te nemen. Het monster beschikt over één of twee losse serverborden die ieder weer beschikken over drie analoge televisietuners. Doordat de pc zelf ook over een  tuner beschikt kunnen er maar liefst zeven televisieprogramma's tegelijkertijd opgenomen worden!


Videobeelden vergen veel opslagcapaciteit. Daaraan heeft deze Vaio dan ook geen gebrek. De PC zelf beschikt over twee 250 Gb harde schijven en ieder serverboard beschikt ook nog eens over zo'n schijf. Het model met twee serverborden kan dus een terrabyte aan beelden opslaan. Volgens Sony genoeg om een week lang alle uitzendingen van zes televisiezenders op te nemen. Als dit nog niet genoeg is kan Sony door andere harde schijven te plaatsen de capaciteit zelfs verhogen tot 1,3 Terrabyte.Deze supervideo beleeft november 2004 zijn primeur in Japan, waar hij voor een kleine 4.000 euro te koop zal zijn.
 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl