FANtv-nl-logo-mobile

Gratis bellen met Skype via een telefoon

Om gratis te telefoneren via Skype hoef je niet perse achter je computer te zitten. Er zijn diverse mogelijkheden om je telefoon aan de pc te koppelen om zo gratis via dit programma te bellen. We zetten ze op een rijtje.


Met Skype kun je heel goedkoop via internet telefoneren. Van pc naar pc is het zelfs helemaal gratis. Nadeel is dan dus wel dat je achter je pc moet gaan zitten. Door het steeds populairder worden van internet komen er nu apparaatjes op de markt die er voor zorgen dat je gewoon met een telefoon, maar wel via de computer kunt bellen. Het gemak van een telefoon dus, maar dan zonder de bijkomende kosten.
USB-telefoon
De meest simpele oplossing is het gebruik van een USB-telefoon. Deze telefoon verbind je via een kabel met een usb-aansluiting op je computer. De Q 1025 is zo'n telefoon. Het voordeel is dat je wat comfortabeler kunt bellen, het nadeel is dat je nog steeds letterlijk gebonden bent aan je computer.

    

Siemens M34 USB
Siemens levert dan een heel wat handiger apparaat. De M34 SUB sluit je ook aan op een USB-poort van je computer, maar deze legt een draadloze verbinding met het basisstation van je (draadloze) huistelefoon. Via de aangesloten telefoons heb je dan verbinding met internet en Skype. Je kunt dus door het hele huis heen draadloos bellen.


Helaas werkt de M34 USB alleen met Gigaset C340/345 basisstations. Wie andere huistelefoons gebruikt zal een andere oplossing moeten zoeken.
USB adapter
De Q 1050 USB-adapter bijvoorbeeld. Deze werkt samen met iedere analoge DECT telefoon-installatie. Via de  ster-toets van een draadloze huistelefoon kan een verbinding met de computer geopend worden. In het Skype softwareprogramma kunnen eventueel voorkeurnummers geprogrammeerd worden.

  

Vergelijkbare artikelen