FANtv-nl-logo-mobile

De laptop als dvd-speler in de auto

Dvd-spelers voor in de auto zijn hot. Maar waarom zou je eigenlijk zo'n apparaat kopen als je al een laptop met dvd-speler bezit?


    Met een laptop kijk je in de auto niet alleen naar films, maar kun je ook mp3's beluisteren, wat werken of games spelen. Het grote probleem is echter de levensduur van een notebook-accu.

Kun je er aanvankelijk nog enkele uren mee werken, naarmate zo'n accu ouder wordt gaat de capaciteit steeds meer achteruit waardoor je soms binnen een uur al zonder stroom komt te zitten. Een film kijken is dan geen optie meer, laat staan dat je de kinderen op de achterbank tot Italië zoet kunt houden.

Gelukkig beschikt de auto over één of meerdere stroompunten, namelijk de aansteker. Met een speciale autoadapter kun je stroom betrekken van iedere autosigarettenaansteker. De adapter is op het oog vergelijkbaar met een normale stroomadapter, maar dan met een stekker die in de aansteker past. En natuurlijk is het geschikt voor de 90 Watt gelijkstroom uit dit stroompunt.


Speciale adapters voor notebooks
Bij Pixmania kun je voor 56 euro adapters kopen voor alle gangbare merken laptops (zoek op "aansteker notebook"). Mocht er geen adapter beschikbaar zijn dan kun je ook kiezen voor een duurdere universele adapter. Deze is bij Notebookbatterijen.nl te koop voor 88 euro. De universele adapter beschikt over 12 losse aansluitingen die samen geschikt zijn voor meer dan 90% van alle notebooks.Spanningsomvormer
Een andere oplossing is een spanningsomvormer. Een adapter die aan de ene kant een in de aansteker plugt en en aan de andere kant beschikt over een normale stekkeraansluiting.Hierop kun je dus al je apparatuur aansluiten mits deze niet meer stroom aanvragen dan de omvormer kan leveren. Bij Conrad kun je spanningsomvormers kopen die een continue vermogen van 100 Watt kunnen leveren. Dit is voldoende voor de meeste apparatuur, waaronder ook laptops.   


De computer bevestigen
Wie de laptop niet op schoot wil nemen kan een kijkje nemen op de website van Vuegear. Dit Amerikaanse bedrijf levert de CradleVue, een set waarmee je iedere laptop kunt bevestigen tussen de voorstoelen in de auto.

Vergelijkbare artikelen