FANtv-nl-logo-mobile

PCzapper. Alle media van de PC op je TV

De PCzapper brengt alle mediatoepassingen van de pc naar je tv. Televisieuitzendingen via internet, foto's en gedownloade films kun je gewoon op je tv bekijken. Er is al een PCzapper voor 89 euro.


    De laatste weken hebben we veel aandacht besteed aan het bekijken van televisieprogramma's en speelfilms via internet. Een nadeel van deze streaming videobeelden is dat je ze via een computer moet bekijken.

Met de PCzapper is dat echter niet nodig. Via dit handige apparaatje leg je een verbinding tussen pc en tv zodat alle media op je televisie beschikbaar komt. Gedownloade films, online televisieuitzendingen, digitale foto's: ze zijn via de PCzapper allemaal op je televisie beschikbaar. Dat geldt ook voor homevideo's die je op de computer aan het bewerken bent, en dvd's die je op de computer afspeelt. Ook de mp3-muziek op je harde schijf kun je via de televisie, en de daarop aangesloten homecinemaset, afspelen.
Wat is de PCzapper precies?
De PCzapper is in drie modellen beschikbaar. Ten eerste de PCzapper Basic (foto rechts) die al voor 89 euro te koop is. Dit pakket bestaat uit de PCzapper Media Manager software, een speciale kabel van 15 meter waarmee je tv en pc met elkaar verbind en een afstandsbediening. De PCzapper Basic XL is gelijk aan de Basic maar heeft een kabel van 25 meter.

                    Het derde model is de PCzapper Multi (foto links), die geschikt is voor meerdere tv-toestellen. Deze set bevat een linkbox die je zowel aansluit op de computer als op de coax-bekabeling waarop je televisie-toestel(len) en audio-apparatuur zijn aangesloten.


De Linkbox zorgt ervoor dat beeld en geluid vanaf de pc via een audio- en video-kanaal wordt uitgezonden via de coax-bekabeling in je huis. Op iedere televisie die is aangesloten kun je afstemmen op dit interne videokanaal. Via de afstandsbediening en de Media Manager software kun je vanuit ieder toestel in huis gebruik maken van de media op de computer.TV Portal
TV Portal is een - via de afstandsbediening te besturen - menu dat door de PCzapper op de televisie wordt getoond. Via dit menu is alle beschikbare media makkelijk op te roepen. Het betreft zowel bestanden op je pc als beschikbare content op internet.
     


Aan de linkerkant van het scherm staan de mediabestanden die op de pc zijn aangetroffen. Hier vind je mp3-bestanden, de films die op je pc aanwezig zijn en je mappen met digitale foto's. Aan deze lijst kun je zelf onderdelen toevoegen of verwijderen. Rechts staat een selectie van audio en video die via internet beschikbaar is. Hier kun je bijvoorbeeld naar het laatste NOS Journaal kijken, naar de programma's uit het archief van de publieke omroep ("Uitzending Gemist"), maar je kunt ook tegen betaling de speelfilm van je keuze bekijken.


Of je nu kiest voor de Basic of de Multi, met de PCzapper kun je alle media gewoon comfortabel op de televisie bekijken. Bekijk de demonstratievideo maar eens om de PCzapper in werking te zien.

Vergelijkbare artikelen