FANtv-nl-logo-mobile

Signaal draadloos netwerk versterken

Heb je problemen met de sterkte van je draadloze netwerk waardoor je bijvoorbeeld op zolder een zwak signaal hebt? Denk dan eens aan een range extender. Dit kastje versterkt het signaal.

Linksys Range Extender

   

Niet iedere bezitter van een draadloos netwerk is even tevreden over de betrouwbaarheid en snelheid van zijn netwerkje.


Hoewel WiFi een bereik heeft die de afmetingen van ieder woonhuis ver te boven gaan, zijn er toch soms problemen met de verbinding. Het signaal komt dan bijvoorbeeld maar moeilijk door de plafonds van gewapend beton zodat er op zolder maar een zwak signaal is.


Diverse fabrikanten leveren daarom zogenaamde range extenders. Dit zijn versterkers die het verzwakte signaal opvangen en weer in volle sterkte doorgeven.
Staat de router/modem van je draadloze netwerk op de begane grond, en heb je op de tweede verdieping dan plaats je de extender ergens op de eerste verdieping en je zal zien dat de ontvangst sterk verbeterd.


Daarnaast is zo'n extender een handig hulpmiddel om veel grotere afstanden te overbruggen. Ideaal voor  voor het opzetten van een draadloos netwerk dat zich over meerdere huishoudens uitspreidt.

   


D-Link DWL-G710


Vergelijkbare artikelen