FANtv-nl-logo-mobile

Hifidelio Wireless Music Center

Breng je mp3-collectie naar de huiskamer met de Hifidelio. We verloten gratis een exemplaar onder onze bezoekers!


Unieke kans: Win een gratis Hifidelio Wireless Music ServerLeuk al dat muziek downloaden, maar aan een pc vol mp3-bestanden heb je niet zo veel. Uiteindelijk wil je de muziek immers lekker in je huiskamer via je stereo-installatie beluisteren. Er zijn verschillende manieren om dat te bewerkstelligen, bijvoorbeeld door de muziek op een cd te branden of door een koppeling te leggen tussen de pc en de stereo, maar het blijft een gedoe. Maar er is een oplossing: Het Hifidelio Wireless Music Center. Deze muziekserver van Hermstedt zorgt ervoor dat je in de huiskamer de beschikking hebt over al je mp3-muziek. Met of zonder pc. De mogelijkheden zijn ongekend groot.


De Hifidelio is een mooi vormgegeven apparaat dat niet misstaat als onderdeel van je stereoset. Het beschikt over een harde schijf die groot genoeg is om een uitgebreide muziekverzameling te stallen. De meest bescheiden versie van het music center kan al 20.000 muziektracks in mp3-formaat bevatten.Het apparaat beschikt over een cd-brander zodat er ook cd's mee afgespeeld kunnen worden. Daarnaast kun je alle op de speler aanwezige muziek op een cd branden, en je kunt je cd-verzameling op de harde schijf zetten. Dat laatste gaat verbluffend simpel. Je stopt een cd in de cd-drive, drukt op 'importeren' en in een paar minuten staat de volledige cd op de harde schijf, inclusief artiestnaam, albumtitel, songnamen etc. Al deze informatie wordt uit een database met meer dan twee miljoen titels, albums en artiesten gehaald die op de harde schijf van de Hifidelio staat. Mochten deze gegevens daar niet aanwezig zijn (bijvoorbeeld bij een gloednieuwe cd), dan kan het apparaat op internet verder zoeken.


Want de Hifidelio kan in een netwerk worden opgenomen. Dit kan via een kabel, maar ook draadloos. Je kunt de muziekbestanden die op de pc's staan dus snel en eenvoudig naar de harde schijf van het music center sturen, maar je kunt de muziek die op de pc staat ook direct afspelen. Omgekeerd is het ook mogelijk de Hifidelio als audioserver te gebruiken. Maximaal vijf pc's kunnen tegelijkertijd muziek afspelen die op de harde schijf staat. Niet alleen mp3-bestanden speelt het apparaat af, maar ook andere gangbare audio-formaten zoals wav, ogg, aac, wma, aiff en flac.


Bezitters van lp's en muziekcassettes kunnen met de Hifidelio hun muziek eindelijk digitaliseren. Hiervoor beschikt het apparaat over een analoge audio ingang. Via een usb-aansluiting kan er ook muziek van een mp3-speler ingelezen worden.Zoals al eerder gezegd blinkt de Hifidelio uit in gebruiksgemak. De bediening en menu's doen sterk aan de iPod denken, er zijn slechtere voorbeelden te bedenken. Via het duidelijke display blader je door mappen, afspeellijsten en de muziekgegevens, o.a. browsen per artiest en genre is mogelijk. Natuurlijk is er een zoekfunctie aanwezig, maar je kunt de muziek ook random afspelen.  Voor het beheren van de muziek op de harde schijf van de iPod-compatible Hifidelio kan de populaire iTunes-software worden gebruikt.


Er zijn twee varianten van de Hifidelio te koop. Ten eerste de Hifidelio 80 met een 80 GB harde schijf, deze versie kan middels een “PRO” software upgrade (tegen een meerprijs) ook internetradio en mp3-bestanden op hoge kwaliteit (320 kb/s) opnemen. De 160 PRO heeft standaard deze mogelijkheden plus een 160 GB harde schijf.


De Hifidelio 80 kost 699 euro. Dat klinkt duur, maar voor vergelijkbare apparaten van andere merken betaal je meer dan 1.500 euro, en die hebben vaak minder mogelijkheden en zijn een stuk lastiger in het gebruik dan dit product. De Hifidelio is een echte aanrader voor iedere muziekliefhebber.

Vergelijkbare artikelen