FANtv-nl-logo-mobile

Harde schijf als onderdeel draadloos netwerk

Belangrijke bestanden maak je binnen een netwerk vanaf iedere PC beschikbaar via dit handige kastje van D-Link.Het gemiddelde huisgezin bestaat naast vader, moeder, de kinderen en eventueel de hond tegenwoordig ook nog uit enkele computers en een draadloos netwerk. Niet ieder lid van de familie gebruikt altijd dezelfde computer, met alle nadelen van dien. Want je kent het probleem vast wel. dan staat dat Word document wat je gisteren geschreven hebt of dat mp3-bestand wat je toen gedownload had weer net op een andere computer. Nu kun je de harde schijven van de verschillende computers vanaf de andere computers bereikbaar maken, maar dat heeft nog altijd als nadeel dat al die computers dan aan moeten blijven staan om de bestanden te kunnen benaderen.


Centrale opslag is de oplossing. Net zoals in kantooromgevingen vaak fileservers worden ingericht om de bestanden voor iedereen toegankelijk te maken is er ook apparatuur die in thuisnetwerken de bestanden voor iedere computer beschikbaar maakt. De D-Link DSM-G600 Wireless G Network Storage Enclosure (mond vol) is zo'n apparaat. Het is een op zichzelf staand kastje dat in een draadloos netwerk kan worden opgenomen. Je kunt het overal in huis neerzetten. iedere computer in het netwerk kan het kastje draadloos bereiken en de bestanden die erop staan gebruiken. Als je alle bestanden die je maakt of download op dit kastje bewaard weet je zeker dat je ze vanaf iedere computer in huis kunt bereiken.


Iedere 3,5" ATA/IDE harde schijf kan in de DSM-G600 worden ingebouwd, en daarnaast kunnen er via twee USB 2.0-poorten evenzoveel extrene harde schijven op worden aangesloten. Aan ruimte dus geen gebrek!


Om ongewenst gebruik van buitenaf te voorkomen kan het kastje via encryptie worden beveiligd (128 bits WEP en WPA/WPA-PSK).


De D-Link DSM-G600 heeft een adviesprijs van 183,82 euro (zonder harde schijf).

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl