FANtv-nl-logo-mobile

Gevalletjes van een kapotte harde schijf

Een laptop die uit een helicopter valt of onder een vrachtwagen is gekomen. Ontrack dat gespecialiseerd is in het terughalen van data maakt het allemaal mee. Hier de opmerkelijkste gevallen.   

Ontrack Data Recovery, 's werelds grootste data recovery-expert, heeft zijn jaarlijkse top tien van de vreemdste computerrampen bekend gemaakt. De lijst is gebaseerd op een wereldwijde vragenlijst ingevuld door data recovery-experts.


Hier enkele gevallen uit deze lijst.


Helikopter Hi-jinks
Werknemers van een internationale telecomorganisatie lieten tijdens het werk in Monaco een laptop uit een helikopter vallen. De harde schijf gaf daarna problemen. Vreemd?


Harde schijf als verkeersdrempel
Ieder jaar zetten mensen computers en harde schijven in het pad van bewegende voertuigen. Dit jaar herstelde Ontrack een laptop die was overreden door een 'personenvervoerwagen' op het vliegveld en verschillende harde schijven uit een rugzak die werd overreden door een vrachtwagen


Kijk uit voor lekkende bananen
Een klant liet een oude banaan op zijn externe harde schijf liggen. Vervolgens lekte de inhoud in de harde schijf en vernielde het elektronische circuit. De harde schijf werkte niet meer, maar Ontrack was in staat om de schijf en de printplaat lang genoeg te laten draaien om de data eraf te kunnen halen. Helaas kon de banaan niet meer worden gered. 


Ingevette harde schijf
Een professor hoorde een piepend geluid uit zijn nieuwe computer komen. Om verlost te worden van dit irritante geluid, opende hij de computer en spoot WD-40 in de harde schijf. Het irritante geluid was inderdaad weg. Helaas kon de harde schijf door zijn actie niet meer opstarten.


Tien keer voor geluk
Een man formatteerde voor de zekerheid zijn harde schijf niet één, niet twee, maar tien keer voordat hij zich realiseerde dat er toch nog waardevolle informatie op stond die hij nodig had.


Sokkenpost
Een klant wilde zijn harde schijf naar Ontrack opsturen voor het terughalen van zijn data. Het oorspronkelijke probleem van dataverlies was niet opvallend, maar het probleem werd verergerd toen de klant zijn harde schijf in een paar oude sokken verpakte. De sokken beschermden de schijf niet voldoende tijdens het vervoer wat resulteerde in een nog grotere recovery-uitdaging dan normaal. 


Gewassen data
Op een vlucht van London naar Warschau had een passagier zijn laptop bij zijn toiletspullen ingepakt. Helaas lekte zijn shampoo in de tas en alle spullen, inclusief de laptop, werden ingezeept. Gevolg: een schone maar ook kapotte harde schijf.


Natuurlijk meldt Ontrack trots in alle gevallen de gegevens op de harde schijf gered konden worden.

Vergelijkbare artikelen