FANtv-nl-logo-mobile

HTC X7500 Advantage / T-Mobile Ameo

HTC komt met een zakformaat computer / telefoon die zich met een notebook kan meten. T-Mobile brengt hem onder eigen label uit als Ameo. 


HTC brengt in maart 2007 de Advantage op de markt. In Nederland komt het apparaatje onder twee namen uit. HTC brengt hem zelf als HTC X7500 Advantage uit, terwijl T-Mobile hem onder hun merk als Ameo uitbrengt.De Advantage is een echt computertje. Hij toont als een superkleine notebook als de losse monitor recht op het toetsenbord geplaatst wordt. Het is echter een PDA/telefoon die onder het Windows Mobile 5.0 Pocket PC besturingssysteem draait. Voor dit operating system is veel software beschikbaar zodat je de Advantage wel degelijk als laptopvervanger kunt gebruiken.


Een minpunt is de opslagcapaciteit. Deze bedraagt slechts 8 gigabyte en daarmee verliest de Advantage het dik van een laptop. Bestanden kunnen wel op MinSD geheugenkaartjes worden opgeslagen, maar dit is een kostbare zaak al er er veel nodig hebt. Daartegen staat weer een opmerkelijk lange draaitijd op één accu-lading. HTC noemt zeven uur, en dat is een tijd dat geen enkele notebook haalt.Verder kunnen we vermelden dat een gps-ontvanger is ingebouwd. Je kunt - met de juiste software, bijvoorbeeld TomTom Navigator 6 - de HTC Advantage dus als routenavigatiesysteem gebruiken. Voor telefoneren en internetten worden de standaarden umts, gprs, hspda, bluetooth en WiFi ondersteund. Fotograferen en videotelefoneren kan via een 3 megapixel-camera. Het apparaatje kun je bedienen via het afneembare QWERT-toetsenbord, maar ook via het 3,5 inch touchscreen-scherm of via de stylus. Opmerkelijk is de ingebouwde scanner voor visitekaartjes. Hiermee kun je adresgegevens van kaartjes importeren in Outlook Mobile. Kortom een heel uitgebreid mobiel kantoortje in zakformaat!


Tenslotte willen we nog even de bijzondere VueFlo technologie nog noemen. De gebruiker kan een pagina laten scrollen door het scherm een beetje te kantelen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl