FANtv-nl-logo-mobile

WiFi-adapters met een bereik van 500 meter

Buffalo komt met twee WiFi usb-adapters die een bereik hebben van 500 meter. Dit is vijf maal verder dan een normale WiFi-adapter.


Buffalo Technology, een toonaangevende fabrikant van apparatuur voor netwerken, dataopslag en computergeheugen heeft twee nieuwe WiFi-adapters aangekondigd. Deze vallen op door hun bereik. Volgens de fabrikant kunnen ze tot een afstand van 500 meter de verbinding met een (standaard) WiFi-router of hotspot onderhouden.WLI-U2-SG54HG


Dit maakt de Buffalo adapters geschikt voor het gebruik in grotere gebouwen of op locaties waarbij de ontvangst normaal gesproken problemen geeft.


De WLI-U2-SG54HG laat zich het beste omschrijven als een langwerpig kastje dat je via zuignappen op de achterkant van je laptop (of bureau-PC) kunt plakken. Dit kastje bestaat grotendeels uit een omni-directionele antenne wat hetb grote bereik verklaart. De WLI-U2-G54HG heeft de vorm van een kastje met een grote vierkante antenne. Deze kan bij een PC op een buereau worden geplaatst.WLI-U2-G54HG


Beide adapters zijn via een usb-kabel aan de computer te koppelen. Ook de stroom krijgen ze via deze usb-connectie binnen.


In Amerika kosten beide adapters 49 dollar. Daarmee zijn ze iets duurder dan een gewone WiFi-adapter, maar dan heb een wel veel betere dekking. De Nederlandse prijs is nog niet bekend. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl