FANtv-nl-logo-mobile

Toshiba Portege R500 dunste laptop met dvd-brander

Toshiba komt met werelds dunste laptop die is voorzien van een dvd-drive. Er is gebruik gemaakt van een dvd-brander die slechts 7 mm dik is.    

En deze brander is lichter dan een onsje boterhammenworst. 1 gram lichter om precies te zijn, want het exacte gewicht is 99 gram.


De Toshiba Portege R500 is de eerste laptop waar deze drive is ingebouwd, maar Toshiba gaat hem ook in andere notebooks inbouwen. Deze kunnen dan veel dunner gemaakt worden, want de drive was tot nu daarbij de beperkende factor. De Portege R500 is nog geen 2 cm dik, daarmee is het zeker niet de dunste laptop op de markt, maar geen van de dunnere laptops beschikt over een ingebouwde dvd-drive.


De Portege R500 is voorzien van een 12.1-inch transflective LED-backlit scherm met een maximale resolutie van 1280 x 800. Deze zal volgens Toshiba ook buiten een goed leesbaar beeld moeten opleveren. Handig, want zo'n dunne lichte (1,2 kilo) laptop koop je natuurlijk alleen als je er echt mee op pad wil gaan.Voor de liefhebbers nog wat specs. In deze laptop treffen we het volgende aan: Core 2 duo U7600 1.2GHz processor, Intel GMA 950 graphics, tot 2GB RAM, een 120GB HDD, PCMCIA slot, gigabit Ethernet, Bluetooth een VGA out.


In Amerika is de dunne laptop te koop voor $2,000 met XP Pro, of $2,150 with Vista Business. De Europese prijs weten we nog niet.

Vergelijkbare artikelen