FANtv-nl-logo-mobile

DDR3 geheugen, sneller en zuiniger

De nieuwe Double Data Rate 3 (DDR3) geheugenstandaard is goedgekeurd. Dit nieuwe DRAM-geheugen is een stuk sneller en zuiniger dan DDR2.Voor DDR3 volstaat 1,5 volt energie, terwijl DDR2 nog 1,8 volt nodig heeft. Dit maakt het geheugen niet alleen interessant voor computers maar ook voor telefoons en andere gadgets die zuinig met stroom om moeten springen.


De nieuwe geheugenmodules zullen tussen de 512 MB en 8 GB groot zijn. Ze kunnen bestaan uit één enkele of meerdere chips. Het DDR3-geheugen zal bij introductie werken op een kloksnelheid van 800Mhz. Dit zal worden doorontwikkeld tot een geplande 1333Mhz in 2009.


DDR3 en DDR2 zien er identiek uit, maar de geheugensoorten zijn niet uitwisselbaar. DDR3 zal de inkeping dan ook op een andere plek krijgen om te voorkomen dat ze per ongeluk in een DDR2-slot geprikt worden. DDR3-geheugen zal alleen gebruikt kunnen worden in nieuwe hardware die daarvoor geschikt is.


Er is al DDR3 geheugen in omloop, maar deze is gefabriceerd voor de standaard vast stond, en kan dus problemen geven als het geplaatst wordt in apparatuur die wel conform de standaard gemaakt is.

Vergelijkbare artikelen