FANtv-nl-logo-mobile

Zuinige ethernet-switch

Zo'n 24 uur per dag vrolijk knipperende Ethernet-switch gebruikt heel wat energie. D-Link komt daarom met een 'groene' switch voor de milieu- en geld-bewuste gebruiker.De fabrikant voorspelt een besparing aan stroom tot 44 procent. En dat is mooi meegenomen, zowel voor de ijsbeertjes op de noordpool als voor je stroomrekening.


De besparing wordt gehaald via een slim systeem dat zelf kan berekenen hoe lang de aangesloten kabels zijn, en hoeveel energie er nodig is om de data aan het eind van de kabel te krijgen. Alleen deze energie wordt geleverd. Normaal moet een switch 100 meter kunnen halen, en levert dan ook stroom voor deze afstand. Dat is in de praktijk veel meer nodig. Bovendien zet de Green Ethernet  switch een poort in standby-stand als de daarop aangesloten computer uitgezet wordt. Dit in tegenstelling tot andere switches, een eenvoudige maar effectieve manier om energie te besparen. 


D-Link komt in het najaar van 2007 met minimaal vier groene switches. Daarnaast wil het merk in de toekomst met nog veel meer stroombesparende Green Ethernet producten komen. Iets waar de wereld (en waarschijnlijk ook D-Link) niet slechter van wordt.

Vergelijkbare artikelen