FANtv-nl-logo-mobile

Apple Mac pro

Apple heeft de snelste Mac Pro ooit gepresenteerd. Twee keer zo snel als het vorige model! Deze krachtpatser is onmiddelijk leverbaar.    

De nieuwe supersnelle Mac wordt aangedreven door twee Intel Xeon processoren die gebruik maken van 45nm technologie. De maximale kloksnelheid bedraagt 3,2 Ghz. De nieuw vormgegeven behuizing van Mac Pro biedt ruimte aan vier schijven en tot 3 TB aan opslagcapaciteit. De kast is voorzien van 8 DIMM-sleuven voor in totaal 16 GB aan RAM en kan twee SuperDrives bevatten. Bovendien heb je vier PCI Express-sleuven, en meer I/O-poorten — inclusief twee extra sleuven aan de voorkant.


Met twee 3,2-GHz 8-core Xeonprocessors (elk met een L2-cache van 12 mb), een "frontside"-bus van 1600 MHz en 800-MHz geheugen heeft de nieuwe Mac Pro de snelste Intel Xeon-architectuur die op dit moment op de markt is. De gegevensdoorvoer zou door de nieuwe hardwarearchitectuur 61 procent sneller zijn dan bij het vorige model.


Standaard wordt een ATI Radeon HD 2600 XT-videokaart met 256 MB videogeheugen meegeleverd. Optioneel kan daar later een PCI Express 2.0-videokaart of NVIDIA kaartenaan toegevoegd worden. Er kunnen vier videokaarten teglijk gebruikt worden.


De Apple Mac Pro is verder voorzien van vijf USB 2.0-poorten, twee FireWire 400-poorten en twee FireWire 800-poorten, dus er kan heel wat worden aangesloten. Ook zijn er twee Gigabit Ethernet-poorten aanwezig.


Voor een standaard Mac Pro betaal je 2.499 euro. Alle informatie kun je hier vinden.


Vergelijkbare artikelen