FANtv-nl-logo-mobile

75-dollar-laptop

Pixel Qi wil een laptop uitbrengen die maar 75 dollar (51 euro) gaat kosten.    

Pixel Qi is een startup die eigendom is van Mary Lou Jepsen, die eerder werkzaam was voor het OLPC (One Laptop Per Child) project. Doel van dit non-profit project was het ontwikkelen van een laptop voor ontwikkelingslanden die maar 100 dollar zou kosten. Uiteindelijk ging de laptop 200 dollar kosten.


Jepsen denkt een soortgelijke laptop wel zo goedkoop aan te kunnen bieden. Syterker nog, er wordt gesproken over een prijs van 75 dollar. Dat is inclusief een winstmarge, want Pixel Qi is een commercieel bedrijf. Jepsen wordt dan ook door critici verweten geld te willen verdienen met uitvindingen van derden die zonder winstoogmerk voor OLPC zijn gedaan.
Pixel Qi wil de uitvindingen die voor OLPC zijn gedaan ook gebruiken bij de ontwikkeling van goedkope bureau pc's, mobiele telefoons en extra energie-zuinige laptops.


Hoewel het OLPC Project het door een gebrek aan sponsors zwaar heeft, is het duidelijk geworden dat er bij bedrijven en consumenten een grote belangstelling bestaat voor eenvoudige maar supergoedkope computers.

    


Vergelijkbare artikelen