FANtv-nl-logo-mobile

Asus E-DT, Asus E-monitor en Asus E-TV

Het grote succes van de Asus Eee zorgt er voor dat het Taiwanese merk met een hele serie eenvoudige en zeer voordelige computers komt, waaronder een TV met ingebouwde PC.Het gaat voorlopig om een goedkope desktop (de Asus E-DT), een pc die is ingebouwd in een monitor (Asus E-monitor) en een televisie die ook als computer dienst doet (Asus E-TV).


De E-DT desktop computer moet tegen een zeer lage prijs van 200 a 300 dollar worden aangeboden. Deze prijs is zonder monitor. De processor wordt in eerste instantie een Intel Celeron. Later wordt de Asus E-DT voorzien van het nieuwe Intel Shelton'08-platform met Diamondville-processors en een 945GC-chipset. Het meegeleverde besturingssysteem is Linux. In maart wordt de computer onthuld op de CeBIT 2008 in Hannover.


De E-monitor is een computer die is weggewerkt in de monitor. Deze is voorzien van een televisie-tuner. Ondermeer Apple (iMac) en Dell (XPS One) leveren dit soort pc's al, maar die van Asus gaat maar 500 dollar kosten. Met de huidige dollarkoers is dat nog geen 340 euro. De prijzen van Apple en Dell starten ver boven de 1.000 dollar. In september 2008 komt de Asus E-monitor op de markt. Als koper heb je de keuze tussen een 19 oinch en een 21 inch versie.


De Asus E-TV tenslotte is een 42 inch lcd-televisie met ingebouwde Linux-computer. Veel is er nog niet bekend gemaakt over de E-TV, maar je zal er ongetwijfeld mee kunnen internetten, mailen en hem als media-center kunnen gebruiken. Toch zal de prijs maar zo'n 200 dollar (135 euro) boven die van een normale televisie van dat formaat liggen. Ook de E-TV komt in september in de winkels.

Vergelijkbare artikelen