FANtv-nl-logo-mobile

MoviePoints van PortoMedia

Vullen we straks in de videotheek een geheugenkaart met de films die we willen zien? In Ierland testen ze er al mee, en ook in Amerika gaan ze er mee van start.


Niet iedereen vindt het plezierig om films te downloaden van internet. Maar een schijfje bij de videotheek gaan halen, en later weer terugbrengen, is ook maar een gedoe. het Ierse PortoMedia komt daarom met een tussenoplossing in de vorm van een flash-geheugenkaart die je bij een oplaadpunt kunt vullen met de film(s) van je keuze. Dit gebeurt in PortoMedia-kiosken. Deze kiosken kun je vergelijken met de apparaten in de supermarkt of bij de drogist waar je foto's kunt uitprinten. Iedere winkel die wat ruimte over heeft kan deze kiosken dus plaatsen.


Als gebruiker dien je eerst een startpakket aanschaffen voor circa 50 euro. Hiervoor krijg je een speciale flash-geheugenkaart, een kaartlezer voor aan de televisie, en een tegoed voor zes films. Bij de PortoMedia-kiosk (ook wel MoviePoint genaamd) kun je de geheugenkaart vullen met films. Het aanbod kan tot maximaal 5.000 films bedragen, en door afspraken te maken met de distributeurs kunnen de meest actuele films worden aangeboden, eventueel zelfs op de dag dat ze op dvd uitkomen.Door een snelle usb-interface tussen geheugenstick en MoviePoint kan een volledige speelfilm binnen een minuut worden gedownload. Je neemt de stick mee naar huis en kunt hem bekijken wanneer je wilt. De termijn waarbinnen je de film mag bekijken gaat pas in als je deze voor het eerst opstart.


Er zijn veel voordelen aan het systeem. De kostprijs ligt laag, de films zijn nooit door iemand anders uitgeleend, het aanbod kan heel groot zijn, de downloads zijn virusvrij en downloaden gaat veel sneller dan via internet. Je moet wel buiten de deur je films "halen", maar doordat de films veel later bekeken kunnen worden is dat niet zo'n groot probleem.


Als PortoMedia naar Nederland komt zal het vooral moeten concurreren met de kabelmaatschappijen die films on demand aanbieden.

Vergelijkbare artikelen