FANtv-nl-logo-mobile

GeCube Genie

GeCube komt zoals veel fabrikanten met een mini-laptop. Deze heeft een bijzondere eigenschap, je kunt het toetsenbord losklikken waarna je een tablet-pc overhoudt.


Het succes van de Eee PC inspireert steeds meer fabrikanten. Maar terwijl de meeste met een gelijksoortige pc komen is GeCube heel wat origineler. Met toetsenbord lijkt het een normale laptop, maar als je dat onderdeel losklikt wordt het een computer die je heel makkelijk als handheld kunt gebruiken. Besturen doe je het apparaatje dan met een muisknop die zich aan de achterzijde van het scherm bevindt. Helaas is het scherm geen touchscreen.   De GeCube Genie weegt nog geen kilo (950 gram). De schermresolutie is 800*480, de schermgrootte 7 inch. De kleine laptop draait op Linux. Als processor wordt een 300MHz Intel gebruikt, en standaard beschikt de computer over (slechts) 256 MB geheugen en 2 GB flash opslagruimte. Geen harde schijf, dus het is woekeren met de ruimte.


Er worden in het geruchtencircuit verschillende prijzen genoemd die varieeren van 229 tot 450 dollar. In april moet hij al te koop zijn, dus GeCube zal de prijs wel binnenkort vrijgeven.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl