FANtv-nl-logo-mobile

Albatron Tee PC

De Albatros Tee PC is een concurrent voor de (bijna naamgenoot) Eee PC. De Tee heeft echter de vorm van een kleine Tablet PC.


Een normale laptop is handig om mee te nemen, maar niet echt geschikt om onderweg mee te werken. Daarvoor zijn deze computers toch wat te onhandelbaar. De oplossing wordt gezocht in een hele rij van mini-laptops, met de Eee PC van Asus voorop. Maar er zijn ook fabrikanten die het in een andere richting zoeken. Albatron bijvoorbeeld heeft gekozen voor de vorm van een Mini Tablet PC.Hun Tee PC is een 7 inch (18 centimeter) scherm dat dat zonder muis of toetsenbord werkt. De hele bediening gebeurt via het touchscreen. Een touch-pen wordt daarvoor meegeleverd. Op deze manier kun je heel makkeling in het openbaar vervoer of in een wachtruimte even op je computer werken. De Tee PC is bijzonder handzaam met zijn afmetingen van 19 bij 11 centimeter, een dikte van 1,3 centimeter en een gewicht van 343 gram.


Omdat je op je werkplek waarschijnlijk andere eisen aan de computer stelt wordt de Albatron Tee PC geleverd met een basisstation waarop je speakers, een toetsenbord en usb-apparatuur kunt aansluiten. Dit dockingstation beschikt ook over eigen speakers.De Albatron Tee PC is voorzien van een 400 MHZ ARM926 processor, 128MB flash geheugen en 128MB SO-DIMM DRR geheugen. Voor de serieuze opslag zijn dus SD geheugenkaartjes nodig. Het scherm biedt een maximale resolutie van 800 bij 480 pixels. Een webcam is ingebouwd. Als besturingssysteem wordt Windows CE 6.0 meegeleverd.

Vergelijkbare artikelen