FANtv-nl-logo-mobile

Slotmusic: Geheugenkaartje als alternatief voor cd

Omdat steeds meer mensen muziek beluisteren via hun telefoon gaat Sandisk microsd-kaartjes met mp3-muziek verkopen.


 De fabrikant van geheugenkaartjes heeft daarvoor met een aantal grote muziekuitgevers een overeenkomst gesloten. Ondermeer EMI, Sony BMG, Warner en Universal doen mee. Als productnaam is gekozen voor "Slotmusic". De muziek zal in het mp3-formaat op de microsd-kaartjes staan, en dus niet beveiligd zijn tegen kopieëren.


De kaartjes zullen naast de mp3-muziek ook een digitale versie van de albumhoes bevatten en eventueel extra's als songteksten, videoclips en interviews. De koper kan de Slotmusic-kaartjes ook als gewone microSD-geheugenkaart gebruiken.Bijna iedere telefoon heeft tegenwoordig over de mogelijkheid mp3-muziek af te spelen en beschikt over een SD- of microSD-slot. Via een adapter, die bij iedere microSD geheugenkaart wordt meegeleverd, zijn de kleinste geheugenkaartjes ook in een telefoon met een SD-slot te lezen. Dit betekent dat er een enorme markt is voor muziek op microSD-kaartjes.


Het gebruiksgemak is het sterkste punt van de Slotmusic kaartjes. De gebruiker hoeft geen muziek te downloaden om ze daarna op zijn telefoon te zetten.

    


Een nadeel is dat de gebruiker niet zelf de inhoud van de Slotmusic-kaart kan samenstellen. Wel kan hij losse mp3's aan het kaartje toevoegen.


Sandisk gaat Slotmusic eerst in Amerika lanceren en komt er daarna mee naar Europa. Prijzen zijn nog niet bekend.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl