FANtv-nl-logo-mobile

Iomega StorCenter ix2

Iomega komt met een nieuw StorCenter. Voor weinig geld beschikken consumenten en kleine bedrijven over een geavanceerde data-server  voor hun multimedia en databases.


Met slechts vier kliks configureert de gebruiker de StorCenter ix2 tot 2TB voor opslag en geavanceerd informatiebeheer, beveiliging en gedeelde software. De StorCenter ix2 kan worden aangesloten op meerdere apparaten. Dat kan via een bekabeld of draadloos via een lokaal netwerk, maar bijvoorbeeld ook via Bluetooth. Zo'n data-server is ideaal voor mensen met een grote collectie muziek, foto's en/of films, en voor wie op meerdere computers centraal opgeslagen bestanden en software wil gebruiken. Dit laatste maakt de Iomega StorCenter ix2 ook erg interessant voor kleine bedrijven. De iX2 werkt niet alleen samen met pc's, maar ook met compatibele consumentenelektronica en home-entertainmentproducten.Met een kleine omvang (de ix2 is niet groter dan een flink woordenboek) en een klein prijskaartje (vanaf 279 euro) maken de data-server alleen maar interessanter.


“De nieuwe StorCenter ix2 is een krachtig netwerk storage apparaat dat de wereldvermaarde storagetechnologie van EMC op overzichtelijke wijze en tegen een betaalbare prijs in het bereik brengt van consumenten en kleine bedrijven,” verklaarde Jonathan Huberman, voorzitter van Iomega en van de divisie Consumer and Small Business Products van EMC. “Met zijn logische opbouw stelt de ix2 zelfs de grootste technische analfabeten gerust. Maar achter de schermen maakt de ix2 gebruik van geavanceerde programma's voor databeveiliging en databeheer, programma's die voorheen niet waren weggelegd voor thuisgebruikers en kleine bedrijven. Met de ix2 zijn de gebruikers letterlijk vier kliks verwijderd van storagetechnologie die steunt op de traditie van de databeveiligingstechnologie van 's werelds grootste organisaties, en dat allemaal voor minder dan 300 euro.”


StorCenter ix2 voor KMO's
De Iomega StorCenter ix2 draait op LifeLine™-software van EMC, een volledige Linux-besturingsomgeving annex toepassingssuite die uitgerust is met de EMC-storagetechnologie en de mogelijkheid biedt in de toekomst nieuwe functies voor storagebeheer toe te voegen. Voor zakelijke gebruikers heeft de StorCenter ix2 nieuwe functies en toepassingen in petto om de kantoorproductiviteit te verhogen.


Naast de snelheid, de gecentraliseerde storagecapaciteit en de ingebouwde beveiliging om alle bestanden in een netwerk te beschermen, voorziet de ix2 optioneel ook in Bluetooth-connectiviteit, die de gebruikers in staat stelt foto's, bestanden en adresboeken rechtstreeks van hun gsm naar de StorCenter ix2 te sturen voor gedeeld gebruik via het netwerk en databeveiliging. Bovendien biedt het apparaat de mogelijkheid om in combinatie met een compatibele Axis™-videobewakingscamera te worden gebruikt als een uniek, digitaal videobewakingssysteem, zodat de gebruiker goedkoop en in real time de activiteiten binnen en buiten de kantoren kan bekijken en opnemen.


De ix2 omvat beveiligingstechnologie van RSA, de beveiligingsdivisie van EMC, die de digitale gegevens van veel van 's werelds grootste banken beveiligt en nu de StorCenter ix2 vrijwaart van virussen en malware.


StorCenter ix2 in de digitale woonomgeving
Voor thuisgebruikers zorgt de ingebouwde ondersteuning voor Universal Plug and Play (UPnP)en DLNA-apparatuur (Digital Living Network Alliance™) ervoor dat de StorCenter ix2 de meest uiteenlopende multimediabestanden, muziek, foto's, video's en andere digitale inhoud kan opslaan en weergeven, niet alleen in combinatie met laptops en desktops, maar ook met alle andere compatibele toestellen die op een thuisnetwerk zijn aangesloten, zoals consumentenelektronica en home-entertainmentproducten, draagbare toestellen zoals gsm's, muziekspelers en PDA's.
 
“De consument wil elektronische apparaten die probleemloos op het thuisnetwerk kunnen worden aangesloten en betrouwbaar en eenvoudig met elkaar kunnen worden verbonden,” zei Huberman. “Met de UPnP- en de DLNA-ondersteuning en de ingebouwde iTunes™-server kan de StorCenter ix2 in de woonomgeving moeiteloos worden geconfigureerd als een robuuste mediaserver voor een optimale beleving van de digitale inhoud van vandaag en morgen.StorCenter ix2 – Algemene mogelijkheden
Snelle netwerkprestaties op kantoor of thuis worden verzekerd door middel van een ethernetverbinding; de gegevens worden opgeslagen op twee uiterst krachtige SATA II-drives. Op de USB-poorten van de ix2 kunnen twee USB-apparaten worden aangesloten, waaronder USB-printers voor gedeeld gebruik in het netwerk, een Bluetooth-dongle met USB voor directe uploads, of externe USB-drives om de storagecapaciteit te verhogen.


De StorCenter ix2 voorziet in back-up en beveiliging van gegevens met de ingebouwde back-upsoftware Retrospect® Express van EMC. Bij de configuratie kiezen de gebruikers de bestanden en de mappen voor de geplande automatische back-ups op alle pc's en Macs van hun netwerk. Daarna worden alle wijzigingen of toevoegingen automatisch bijgewerkt en opgeslagen.


Omdat de Lifeline-besturingsomgeving van EMC voortdurend wordt verfijnd met het oog op de integratie van nieuwe en bestaande EMC-technologie, mogen de gebruikers zich verwachten aan opgewaardeerde functies en verbeteringen zonder dat ze daarom nieuwe hardware moeten aankopen. De nieuwe softwarefuncties die gepland zijn voor de StorCenter ix2, omvatten toegang tot bestanden op afstand en uitbreidingen van de onlinestorage- en de onlinebeveiligingsmogelijkheden, allemaal gebaseerd op de wereldvermaarde storagetechnologie van EMC.


Compatibiliteit
Het netwerk storageapparaat StorCenter ix2 is compatibel met Windows®, Mac OS®, en Linux® en ondersteunt tot twee printers of externe harddrives. De interface is vertaald in 11 talen (Engels, Spaans, Portugees, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, traditioneel en gewoon Chinees, Duits en Russisch). Voorts biedt de StorCenter ix2 ondersteuning voor uPnP-AV-apparatuur, digitale media-adapters, iTunes™ en PTP (bv. digitale camera's en frames). Voor BlueTooth-compatibiliteit is een optionele adapter vereist.


Prijs en beschikbaarheid
De StorCenter ix2 van 1TB is nu wereldwijd te koop voor 279 EUR; de versie van 2 TB kost 399 EUR. (Alle prijzen zijn richtprijzen incl. BTW).

Vergelijkbare artikelen