FANtv-nl-logo-mobile

SanDisk Cruzer Enterprise met McAfee

SanDisk en McAfee hebben samen de eerste usb-stick ontwikkeld waarop anti-virus software draait. Deze sick moet nog in 2008 op de markt komen.


De SanDisk Cruzer Enterprise zal de eerste usb-stick zijn met een eigen virusbescherming aan boord. De meeste usb-sticks houden er nog al wat wisselende contacten op na. En aangezien op lang niet iedere pc een goede vrusscanner draait zijn deze contacten nogal eens onveilig. Virussen kunnen zich zo via een usb-stick makkelijk verspreiden.Met de McAfee versie van de SanDisk Cruzer Enterprise zal dat niet lukken. De op de stick aanwezige McAfee software scant automatisch de bestanden voordat deze op de stick terecht komen. Wordt er een virus aangetroffen, dan gaat de kopieeractie niet door. Zodoende ben je niet afhankelijk van de virusbescherming op de computer waarvan je bestanden wilt kopiëren.


Wat de SanDisk Cruzer Enterprise met McAfee virusbescherming gaat kosten, en in welke geheugencapaciteiten hij beschikbaar komt is nog niet door SanDisk bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen