FANtv-nl-logo-mobile

Epson ST 120 Endeavor mini PC

Dit kastje van minder dan 19 bij 20 centimeter herbergt een volwaardige multimedia-pc die zelfs is voorzien van een Blu-ray brander.


Mini desktop-pc's zijn vooral populair onder de kantoorwerkers en thuisgebruikers die niet veel meer met hun pc doen dan mailen, internetten en tekstverwerken. Voor de echt zware toepassingen zijn de kleine kastjes niet zo geschikt. Epson maakt daar een einde aan met de nieuwe Epson ST 120 Endeavor mini PC. Deze kleine computer heeft technische specificaties en onderdelen die je normaal alleen bij dikke pc's aantreft.Zo is het zwarte doosje voorzien van een Blu-ray brander, een digitale televisietuner en een HDMI uitgang. We hebben dus te maken met een volwaardige multimedia computer. De processor is daarmee in overeenstemming. Epson voorziet de ST 120 van een 2.26GHz Core 2 Duo processor. De harde schijf is met 80GB wel weer aan de krappe kant voor een PC met deze mogelijkheden om films te bekijken. Maar kennelijk wilde Epson de prijs niet boven de huidige adviesprijs van 1100 euro uit laten stijgen.


Nietemin heeft Epson een hele prestatie geleverd door dit soort specificaties te proppen in een kastje van nog geen 19 bij 20 cm groot, met een hoogte van minder dan 8 centimeter.


Wanneer de Epson ST 120 mini PC en zijn kleine broertje (een versie met dvd in plaats van Blu-ray en zonder tv-tuner, die 500 euro moet gaan kosten) in Europa leverbaar zijn is nog niet bekend gemaakt.

Vergelijkbare artikelen