FANtv-nl-logo-mobile

Acer Aspire One 10 inch

Acer, de derde grootste leverancier op de  pc-markt introduceert een volledig nieuwe 10 inch Aspire One netbook.  Deze is voorzien van Windows XP, geïntegreerde Bluetooth en ontworpen voor mobiel gebruik.


Slechts één jaar na de introductie dat het eerste netbook op de markt verscheen, drukken netbooks steeds meer een stempel op de de pc-markt. De gebruikers hebben zelf een nieuw marktsegment gevormd via de behoefte om altijd en overal online te zijn.Acer voorspelt dat ondanks de actuele problemen van de financiële markten en algemene economische onzekerheid,  de netbook- en notebookmarkten in 2009 zullen blijven groeien omdat gebruikers niet zonder communicatie-instrumenten kunnen.”


De 10” Aspire One weegt nauwelijks meer dan een kilo. Het netbook heeft een 10.1” WSVGA LED backlight scherm met een resolutie van 1024x600 pixels dat een bredere beeldweergave geeft. Geïntegreerd bovenaan het scherm is de Acer Crystal Eye web-cam geoptimaliseerd voor slecht verlichte omgevingen en een klein venster, stijlvol omringt door een spiegelrand.


Deze netbook wordt standaard geleverd met ingebouwde 802.11b/g WiFi en Acer Signal Up technologie voor het eenvoudig verbinden met draadloze netwerken. Daarnaast is hij uitgerust met Bluetooth en kan deze eventueel ook gespecificeerd worden met een keuze tussen ingebouwde WiMAX of 3G draadloze technologieën voor onbeperkte connectiviteit.


De nieuwe 10 inch Aspire One voldoet aan de vereisten van Energy Star 4.0 en kan uitgerust worden met een 6-cell Li-ion batterij.Met deze uitvoering is een batterijduur tot zeven uur mogelijk, dit afhankelijk van de gebruiker. De batterijindicator aan de voorkant is direct herkenbaar zelfs wanneer het netboek gesloten is.De 10” Aspire One is beschikbaar in vier hoogglans kleuren waaronder wit, blauw, rood en zwart. De ultra dunne en gestroomlijnde Aspire One is speciaal ontworpen voor de mobiele gebruiker. Stijlvolle details zoals de aerodynamisch ontworpen metalen scharnier met een gekleurd accent en de helder gekleurde rand die de spiegelachtige aan/uit-knop omcirkelt, trekken onmiddellijk de aandacht.


Deze netbook is uitgerust met een Intel Atom processor, Mobile Intel® 945GSE Express Chipset of Mobile Intel 82801GBM Chipset en kan voorzien worden tot 2 GB DDR geheugen voor een nog betere gebruikservaring. Ondanks zijn kleine omvang, biedt de 10” Aspire One een grote interne vaste schijf van 160 GB. Daarnaast biedt de 10” Aspire one een Multi-in-één cardreader.


De Aspire One wordt geleverd met het Windows XP Home besturingssysteem.

Vergelijkbare artikelen