FANtv-nl-logo-mobile

ZyXEL P-660HN ADSL router

De ZyXEL P-660HN ADSL router levert hogere snelheden en een groter bereik. Bovendien kun je de draadloze communicatie via een scheduler automatisch op bepaalde tijden laten uitschakelen.


Dankzij de 802.11n standaard, levert de nieuwe ZyXEL P-660HN ADSL router hogere snelheden en een groter bereik met draadloze verbindingen.


Door de Wireless Scheduler en de wireless on/off button is het draadloze netwerk alleen actief als je het echt nodig hebt. Deze nieuwe ADSL router, de eerste in de nieuwe witte behuizing, is geschikt voor privé en zakelijk gebruik.


Alleen actief als nodig
Over het algemeen is het niet nodig dat een draadloos netwerk 24 uur per dag beschikbaar is. Daarom beschikt de ZyXEL P-660HN over een Wireless Scheduler die de draadloze functionaliteit automatisch in en uit kan schakelen als je dat wenst. Daarnaast beschikt de P-660HN over een button om het draadloos netwerk aan of uit te schakelen. Je bespaart stroom, het is goed voor het milieu en bovendien voorkom je dat de router signalen uitzendt als dat niet nodig is.802.11n
Hoewel 802.11n nog geen officiële standaard is, wordt de huidige 2.0 versie als zodanig breed geaccepteerd. De voordelen van deze nieuwe onofficiële standaard zijn hogere verbindingssnelheden tot 300 Mbps en het grotere bereik dankzij de MIMO technologie. Als het gaat om internettoegang is vooral het grotere bereik van belang: Je hebt nu namelijk in het hele huis een goed bereik van uw draadloos netwerk, iets wat met andere routers wel eens anders is.


WPS en WDS
Met WPS heb je, met één druk op een knop, een beveiligde verbinding tussen de client en de P-660HN. De ZyXEL NWD-211AN is een USB WLAN adapter met WPS-button die hier prima geschikt voor is. Ook is het dankzij Multi-ESSID mogelijk meerdere WLANs tegelijk in te stellen, als je bijvoorbeeld een bezoeker internettoegang wilt verlenen. De WDS functionaliteit maakt het eenvoudig de P-660HN in een groter WLAN in te zetten.


QoS
De Prestige 660HN beschikt ook over zeer uitgebreide QoS instelmogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om aan LAN poorten verschillende prioriteiten toe te wijzen. QoS is niet alleen belangrijk voor VoIP, maar het kan ook belangrijk zijn voor VPN verbindingen, server toegang en bijvoorbeeld file-transfers.

Vergelijkbare artikelen