FANtv-nl-logo-mobile

Kindermuizen en kindertoetsenborden

Speciaal voor kinderen komt er steeds meer computer-randapparatuur beschikbaar. Deze is niet alleen vrolijk, maar ook functioneel.


Doordat kinderen steeds vaker en langer achter de computer zijn te vinden komt er voor hen steeds meer speciale randapparatuur beschikbaar. Dat zijn vaak muizen en toetsenborden in vrolijke kleuren en met leuke motieven, maar deze apparatuur biedt voor hen vaak meer voordelen dan alleen deze vrolijke buitenkant.


Zo zijn er muizen die beter in een kinderhand passen, en toetsenborden met kleinere toetsen. Ook zijn er toetsenborden met schrijfletters, die zodoende kinderen helpen bij het leren schrijven. Soms staat bij deze toetsenborden een letter zowel als hoofdletter als kleine letter op de toets afgedrukt. Kinderen leren op school eerst in kleine letters schrijven. Als kinderen ook op de computer met kleine letters kunnen werken, herkennen ze deze eerder en leren zij dus sneller. Vooral kinderen in het speciaal onderwijs, bijvoorbeeld kinderen met concentratieproblemen of leerachterstanden, hebben hier baat bij.Een deel van de speciale kindertoetsenborden biedt extra verduidelijking door opvallende kleurvlakken. Hiermee kunnen kinderen makkelijk klinkers, medeklinkers en leestekens onderscheiden en leren herkennen.


De toetsenborden zijn direct aan te sluiten en werken op dezelfde wijze als standaard toetsenborden. Speciaal voor kinderen zijn ook andere producten als kindertelefoons en optische muizen in figuurtjes als een bij, aap of Winnie de Pooh verkrijgbaar, wat kinderen nog eens extra stimuleert om met de computer te leren werken.


Heel veel van deze speciale kinder-muizen en -toetsenborden zijn te vinden op www.kindertoetsenbord.nl

Vergelijkbare artikelen